Slovenija
17 ogledov

Zaradi Veselinoviča čemerni pogledi

Imenovanje Veselinoviča je sprožilo val negodovanja v koaliciji, ki jo je v dobr Žurnal24 main
Vladna koalicija se je zaradi imenovanja Draška Veselinoviča za predsednika uprave NLB znašla v napetih odnosih.

Pojavili naj bi se celo namigi, da je predsednik Zaresa Gregor Golobič zagrozil z izstopom iz koalicije, piše Dnevnik. Golobič to zanikal, potrdil pa je, da je premierju Borutu Pahorju napisal pismo, navaja časopis.

V pismu je Golobič premiera Boruta Pahorja "opozoril na zaveze koalicije glede načina kadrovanja, standarde v zvezi s tem in na obljubo o drugačni politiki kadrovanja, kot smo ji bili priče doslej", piše časopis.

 

Vroče tudi v Petrolu in Zavarovalnici Triglav

Po pisanju Dnevnika v zadnjih dneh mimo vedenja ministrov potekajo poskusi zamenjav posameznih članov v upravi Petrola in Zavarovalnice Triglav.

Golobič in Pahor sta se o tem pogovarjala tudi po telefonu. V Zares po pisanju časopisa "ne sprejemajo načina postopka imenovanj, saj želijo, da bi ta potekala prek javnega razpisa, pri tem pa poudarjajo, da opozorilo ni uperjeno proti nobeni konkretni osebi".

Ministri protestirali proti imenovanju
Po informacijah časopisa naj bi sicer že na četrtkovi seji vlade tako Golobič kot minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari, minister za gospodarstvo Matej Lahovnik in minister za finance Franc Križanič odločno protestirali zaradi načina imenovanja novega vodstva Kada. Ob tem Dnevnik še navaja, da so se v imenovanje vodstva Kada v zadnjih dneh vpletle različne interesne skupine, ki so želele postaviti svoje ljudi.

Kot je znano, je Veselinovič, nekdanji direktor Ljubljanske borze, doslej pa predsednik uprave Deželne banke, blizu stranki LDS, saj je na zadnjih volitvah celo kandidiral na njeni listi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.