Šport > Kolesarstvo
993 ogledov

Pogi v Kanado z zamudo in brez prtljage: Razmišljal sem o obisku Disneylanda

Tadej Pogačar in Juan Ayuso Profimedia
Pot Tadeja Pogačarja v Kanado se ni odvila povsem po načrtih.

Tadej Pogačar bo ta konec tedna nastopil na dveh največjih kanadskih klasikah, na dirkah v Quebecu in Montrealu. A pot na drugo stran Atlantika se ni začela po načrtih, kolesarski zvezdnik je namreč več ur obtičal na pariškem letališču. V Kanado je tako prišel z zamudo in brez prtljage.

Njegova moštvena kolega Tim Wellens in Juan Ayuso nista imela težav, Slovencu pa je ponagajala elektronska dovolilnica za pot v Kanado, ki ni delovala pravilno. Administrativna težava je tako povzročila, da je Pogačar moral podaljšati svoj čas v Parizu.

"Razmišljal sem o obisku Disneylanda, zdi se zabavna zadeva. A izkazalo se je, da gre za nekoliko preveč zakomplicirano reč. Luke Maguire (predstavnik za odnose z javnostjo pri UAE Team Emirates) je bil nezadovoljen z načrtom, da bi se z vlakom odpeljali do Disneylanda in tam preživeli nekaj ur,"  je že v Quebecu o svoji poti čez lužo dejal eden izmed največjih favoritov dirke GP Québec.

Organizatorji preizkušnje so sicer Slovencu dokaj hitro priskrbeli nov let in po nekaj urah čakanja na letališču je Pogačar krenil na pot. Njegova prtljaga mu je sledila na enem izmed naslednjih letov.

Komentarjev 2
  • atamama 20:52 13.september 2024.

    Dajte mesto temi ''Pogiju'' kot mu pripada glede na prst v rit, ki ga je porinil Sloveniji za OI. Takega neslovenstva se ne bo pozabilo...

Sorodne novice