Šport > Kolesarstvo
6505 ogledov

"Zaradi zadeve s Pogačarjem sem bolj znan, kot pa v primeru, da bi dobil etapo"

Giulio Pellizzari Profimedia
mladi italijanski kolesar je zablestel na Giru.

Giulio Pellizzari, ki je na dirki po Italiji pokazal, zakaj ga uvrščajo med največje upe italijanskega kolesarstva, bo v prihodnji sezoni nastopal za ekipo Red Bull - BORA - hansgrohe, na največjih dirkah pa se bo tako lahko pomeril z največjimi asi športa, med drugim tudi s Tadejem Pogačarjem.

Pri Rouleurju so dvajsetletnega Italijana spomnili na 16. etapo Gira, ko ga je 1.200 metrov pred ciljem Slovenec prehitel in se v rožnati majici odpeljal do zmage. Pellizzari je etapo končal kot drugi. Italijan ni bil pretirano razočaran, takoj po prihodu v cilj je pristopil k slovenskemu šampionu. "Vsa zadeva s Pogačarjem me je naredila bolj znanega, kot pa bi to bilo, če bi dobil etapo," je dejal za Rouleur.

"Dan prej mi je moj brat Gabriele dejal, da bi rad imel Pogačarjeva rožnata očala. Nisem vedel, kako naj jih dobim. Šel sem celo na internet, a niso bila naprodaj. Nato pa sem v cilj prišel za Tadejem, želel sem mu le čestitati, saj je moj idol. A ko sem ga zagledal, sem se nenadoma spomnil na očala. Niti nisem pomislil dvakrat, ko sem ga že prosil zanje. Poleg tegami je podaril še rožnato majico. Izjemno!"

Giulio Pellizzari | Avtor: Profimedia Profimedia

Pellizzarri se je že kot 15-letni mladenič sicer prvič srečal s Pogijem pred dirko Strade Bianche in se takrat z njim tudi fotografiral. Tudi po letošnjem Giru ostaja velik privrženec slovenskega zvezdnika, njegov mobilni telefon nosi podobi Pogačarja v rožnati in rumeni majici.

Še pri eni zadevi ga ljubitelji kolesarstva povezujejo s Pogačarjem: "Rad uprizorim šov. Ko imam dobre noge, preprosto ne morem obstati na miru. Napadem, vedno poizkusim, čeprav bi morda moral biti bolj potrpežljiv. Še vedno moram več narediti na zaključkih etap, moral bi več zmagovati, a napadi so preprosto preveč zabavni."

Pellizzari je sicer blestel že na lanskem Tour de l'Avenirju, ko se je za skupno zmago boril z Isaacom del Torom. Mehičan, sicer član ekipe UAE Team Emirates, je nato na začetku tega leta zablestel že na svoji prvi dirki svetovne serije. "Tour de l'Avenir sem dobro odvozil, ampak vseeno gre za dirko kolesarjev do 23 let, ne veš, kako bi se primerjal z najboljšimi. Nato sem se januarja zbudil in zgodaj zjutraj videl, da je del Toro dobil etapo v Avstraliji. Njegov nastop mi je izjemno dvignil moralo."

Komentarjev 1
  • atamama 20:53 13.september 2024.

    A to občudije tistega tipa, ki je Sloveniji za OI porinil prst v rit namesto zastopanja???

Sorodne novice