Šport > Kolesarstvo
28989 ogledov

Direktor Vuelte zbodel Rogliča, to je bil njegov pravi namen

Roglič Profimedia
Direktor dirke po Španiji je že začel prepričevati Primoža Rogliča, da se vrne tudi prihodnje leto.

Primož Roglič je s svojo še četrto skupno zmago na dirki po Španiji spisal kolesarsko zgodovino, saj je izenačil rekord legendarnega Roberta Herasa, ki je prav tako Vuelto štirikrat zaključil na najvišji stopnički.

Slovenec je tako v svojo zbirko lovorik še petič dodal eno izmed velikih tritedenskih dirk, potem ko je ob štirih španskih pentljah osvojil tudi en Giro in mu do popolnitve zbirke manjka le še rumena majica z dirke po Franciji.

Nobena skrivnost ni, da ravno Tour ostaja neizpolnjeni cilj Primoža Rogliča ter verjetno kar njegov glavni cilj do konca kariere, toda direktor dirke po Španiji Javier Guillén že poziva našega kolesarja, naj ob svojem lovu na rumeno majico nikakor ne pozabi na njegovo dirko, kjer ima priložnost, da premike meje.

Javier Guillén | Avtor: Profimedia Profimedia

"Tako kot imamo kolesarje, ki so po petkrat slavili na Touru (Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault in Miguel Indurain; op. p.), zakaj ne bi imeli kolesarja, ki bo petkrat osvojil Vuelto? Smo namreč v času podiranja rekordov. Vzpodbujam ga, da se vrne. V nedeljo sem mu čestital in povedal, da je tako ali tako rdeča tista barva, ki se mu najbolj poda," je v pogovoru za AS Rogliča nekoliko zbodel Guillén.

"Je najtrofejnejši kolesar naše dirke, najpomembnejši kolesar, kar se tiče uspehov na cesti ter zgodovine dirke. Nikoli več ne bo možno govoriti o Vuelti, ne da bi se zraven omenilo Rogliča. To si je zaslužil. Za nas je pravo darilo," je za konec na dušo šampionu svoje dirke še zapihal Guillén.

Glede na to, da še vedno lovi zmago na dirki po Franciji, se vseeno zdi, da bo tudi v prihajajoči sezoni francoska pentlja glavni cilj našega kolesarja, a če bo proti koncu sezone še dovolj pri močeh in brez poškodb, se zdi skoraj gotovo, da bo napadel tudi rekordno peto zmago na Vuelti. Navsezadnje dirke po Španiji ni izpustil že vse od leta 2018, na njej pa ima poleg štirih zmag še eno tretje mesto, medtem ko jo je enkrat moral zaradi padca in poškodb predčasno končati.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice