Šport > Kolesarstvo
1476 ogledov

Roglič ob tej uri po zgodovinski slovenski "hat-trick"

Primož Roglič Vuelta Epa Primož Roglič.
Danes bo izpeljana zadnja etapa dirke po Španiji.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je tik pred skupno zmago na dirki po Španiji. Za konec letošnje 79. izdaje ga čaka še 24,6 km dolga vožnja na čas v Madridu. Tudi zadnjo etapo bo začel kot eden glavnih favoritov, nato pa bo po vsej verjetnosti četrtič poziral kot skupni zmagovalec Vuelte.

V seštevku ima Kisovčan po tretjem mestu v sobotni kraljevski etapi 2:02 minute naskoka pred Avstralcem Benom O'Connorjem (Decathlon AG2R), 2:11 pred Špancem Enricom Masom (Movistar) ter natanko tri minute pred četrtouvrščenim Ekvadorcem Richardom Carapazom (EF Education-EasyPost).

Roglič je tako tik pred četrto zmago na Vuelti, potem ko je bil najboljši še v letih 2019, 2020 in 2021. Leta 2022 je po 16. etapi zaradi grdega padca odstopil z drugega mesta v generalni razvrstitvi, lani pa je zasedel tretje mesto za takratnima moštvenima kolegoma pri tedanji Jumbo-Vismi, Američanom Seppom Kussom in Dancem Jonasom Vingegaardom.

Kisovčan bo tudi v zadnji etapi eden izmed favoritov, s startne rampe pa se bo kot zadnji podal ob 19.04. Prvi tekmovalec bo 24,6 km dolgo ravninsko traso v Madridu začel ob 16.29.

Po slavjih Tadeja Pogačarja na dirki po Italiji in Franciji bi lahko Slovenija z Rogličevo zmago na Vuelti postala četrta država z zmagami na vseh tritedenskih preizkušnjah v eni sezoni. To je uspelo tudi Franciji (1964), Španiji (2008) in Veliki Britaniji (2018).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
Sorodne novice