Šport > Kolesarstvo
2572 ogledov

"Razmišljali smo o koncu sezone, tudi Vuelto je vozil z bolečinami"

Roglič Profimedia
Rogličev trener je spregovoril o težavah svojega varovanca pred in med dirko po Španiji.

Primož Roglič je v nedeljo osvojil svojo četrto skupno zmago na Vuelti in s tem izenačil rekord Roberta Herasa, njegov izjemni dosežek pa je znova prišel po smoli na dirki po Franciji, ki je bila Zasavčev prvi cilj sezone. Slovenski as se je na Touru na cestišču znašel v 11. in 12. etapi, drugi padec pa je povzročil tudi njegov odstop.

Poškodbe niso bile nedolžne. "Med Vuelto sem večkrat ostal brez besed," je o predstavi svojega varovanca za HLN dejal belgijski trener Marc Lamberts.

Roglič je na Vuelto namreč prišel s še vedno nezaceljenim spodnjim delom hrbta. "Po odstopu na Touru teden dni ni sedel na kolo, nato je med rehabilitacijo za tri dni odšel v Red Bullov center v Salzburgu, kjer so se mu intenzivno posvetili. Razmišljali smo tudi o tem, da bi zaključili sezono, a smo dobili mnenje ortopedov in doktorjev, da lahko kolesari. Vendar z bolečinami," se je spomnil Lamberts.

"Odhiteli smo v Tignes na tritedenske višinske priprave. Uspeli smo zaključiti te tri tedne, a so bile vseskozi prisotne bolečine. Te tudi med Vuelto niso izginile, so pa postale toliko znosne, da je lahko pokazal svoje zmožnosti," je nadaljeval Belgijec.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Po njegovih besedah je Roglič Vuelto začel "na 95 do 97 odstotkih svojih sposobnosti". Prav zaradi tega je njegov trener v skupno zmago začel povsem verjeti šele zelo pozno: "Šele v soboto zvečer po predzadnji etapi. Še zlasti zato, ker je vseskozi dirkal povsem atipično."

Slovenski as je večino zadnjih dveh tednov dirke moral sicer loviti precejšnjo prednost, ki si jo je z begom v šesti etapi prikolesaril Avstralec Ben O'Connor. Tega je dokončno prehitel v 19. etapi, nato pa zanesljivo obdržal prednpst.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Rim 08:42 10.september 2024.

    Hkrati pa si je ta tip privoščil še neukrepanje med dirko zaradi katerega je zaostal za 4 minute v skupnem seštevku. Mu je še malo nabil težave.

Sorodne novice