Šport > Kolesarstvo
1961 ogledov

To je bil najlepši trenutek za Rogliča po novem zmagoslavju

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič se je lahko veselil tudi z najbližjimi.

"Veste, veliko je žrtvovanja. Ne le da veliko žrtvujem sam, temveč tudi družina, ljudje okoli mene. Vsi živimo za te trenutke. Resnično občutim veliko veselje, da lahko še vedno to počnem. Hvaležen sem za vso njihovo podporo in da lahko zmagam tudi zanje," je po drugem mestu na kronometru zadnje etape in že četrti skupni zmagi na Vuelti dejal Primož Roglič.

Ta se je lahko po novem velikem zmagoslavju, še enem v izjemnem letu za slovensko kolesarstvo, vsaj nekoliko posvetil tudi svojim najbližjim, sinovoma in ženi Lori. 

"Najlepši trenutek po dirki," so ob prisrčnem druženju, ki so ga delili s sledilci, zapisali pri Rogličevi ekipi Red Bull - BORA - hansgrohe.

Roglič je sicer osvojil svojo peto tritedensko dirko v karieri. Poleg štirih Vuelt je enkrat slavil tudi na Giru. Postal je 11. kolesar v zgodovini, ki je na največjih treh večetapnih dirkah na svetu zabeležil vsaj pet zmag.

S tem dosežkom se je izenačil z legendarnimi Italijani Alfredom Bindo, Ginom Bartalijem in Felicejem Gimondijem. Pred njim so le takšna imena kot so Eddy Mercx (11 zmag), Bernard Hinault (10 zmag), Jacques Anquetil (8), Fausto Coppi, Miguel Indurain, Alberto Contador in Chris Froome (vsi 7).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • PaPajapopi 08:01 09.september 2024.

    Čestitamo za zmago ! ! !

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:30 09.september 2024.

    Lep prizor,le da novinarji eurosporta niso ne vem kaj navdušeni nad njegovo zmago,ampak ko jih je** mi smo pa ful veseli

  • francek 06:47 09.september 2024.

    Škoda, da ni bila dirka na rtv, nimajo denarja ga raje namenijo za plače.

Sorodne novice