Šport > Kolesarstvo
4906 ogledov

Pogi se je oglasil ob Govekarjevem uspehu, to ga je zmotilo

Matevž Govekar Profimedia
Pogačar vesel uspeha svojega rojaka.

Prvi kolesar sveta Tadej Pogačar je svoje veselje nad zmago Matevža Govekarja, ki je dobil zadnjo etapo na dirki po Britaniji, delil s sledilci na socialnih omrežjih. A pri tem je imel pripombo, zmotilo ga je, kako so nekateri komentatorji preizkušnje izgovarjali priimek zmagovalca.

"Govekar in ne Govečkar. Kaj za vraga? Kakšna zmaga Matevža Govekarja," je bil uspeha svojega rojaka, sicer kolesarja moštva Bahrain Victorious, vesel letošnji zmagovalec dirk po Italiji in Franciji. Pogi se bo sicer po Touru v tekmovalni pogon vrnil naslednji teden, ko ima na sporedu dve kanadski klasiki - veliki nagradi Quebeca (13.9.) in Montreala (15.9.).

Za 24-letnega Govekarja je bila to sicer tretja zmaga v karieri, potem ko je letos dobil drugo etapo dirke po Antalyi, pred dobrima dvema letoma pa četrto etapo preizkušnje po Burgosu.

Komentarjev 3
  • Avatar Bine Prelesnik
    baraba 19:57 08.september 2024.

    In na kaj naj bomo ponsni na tebe ???

  • atamama 19:24 08.september 2024.

    Pogi, kaj je to tisti slovenski državljan, ki se mu je*e za Slovenijo? Dajte novinarji malo ponosa, kar je storil ni vredno da ga še kdaj omenite. Kaj ni drugih, ki so bili tudi veseli? Pa zanimivo, noben ''cajtng'' iz ...prikaži več Monaka ga ne omeni, pa veliko davka plača tam.

Sorodne novice