Šport > Kolesarstvo
3287 ogledov

Zmagovalec Toura in OI: Vesel sem da sem živ, imel sem črne dni

Bradley Wiggins Profimedia
Kolesarski šampion je preživljal temne dni.

Sir Bradley Wiggins, ki je leta 21012 kot prvi britanski kolesar osvojil dirko po Franciji, v istem letu pa je osvojil še zlato na olimpijskih igrah v Londonu, se je po dolgem času pojavil v javnosti.

Ogledal si je namreč peto etapo dirke po Britaniji, ki pa se ni dobro končala za njegovega sina Bena, devetnajtletnik se je v etapi znašel na tleh in preizkušnjo končal med zadnjimi.

"Tukaj sem kot navijač, vendar se zaradi Benovega padca vse skupaj ni končalo dobro," je medijem povedal Wiggins, ki je sicer na olimpijskih igrah osvojil kar osem kolajn, poleg že omenjene z olimpijskega kronometra 2012 še sedem v dvoranskem kolesarstvu iz iger v Sydneyju, Atenah, Pekingu in Riu (štiri zlate, srebrno in dve bronasti).

Bradley Wiggins | Avtor: Profimedia Profimedia

V zadnjem času se je Wiggins ukvarjal z velikimi težavami, med drugim je povsem bankrotiral. "Zdaj sem v redu. Psihično sem zdrav. Vmes sem se malce izgubil, a to se enkrat zgodi vsakemu moškemu, kajne?" je izjavil zdaj 44-letni Wiggins.

"Sem v redu in počasi se vračam. Kaj je resnica o mojem bankrotu? Gre za dolgo zgodbo. Vsega ne morem povedati, a 'nategnilo' me je kar nekaj ljudi. Ampak vse bom dobil nazaj. V tem trenutku sem vesel, da sem še živ. Imel sem nekaj zelo črnih dni, vendar je zdaj precej boljše," je za konec povedal nekdanji kolesar, ki je na velodromih zbral še 12 odličij na svetovnih prvenstvih, na 'cestnih' SP pa ima iz voženj na čas zlato in dve srebrni kolajni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice