Šport > Kolesarstvo
2376 ogledov

Lahko bi bilo drugače: "Danes sem bil dvajsetkrat na WC-ju"

Primož Roglič, kronometer, Vuelta 2024 Profimedia
Primož Roglič zadnje etape ni odvozil povsem zdrav.

V predzadnji etapi dirke po Španiji so zaradi zastrupitve s hrano odstopili kar trije kolesarji ekipe Red Bull - BORA - Hansgrohe - Daniel Martinez, Nico Denz in Patrick Gamper. Po zmagoslavju v zadnji etapi, ko si je z drugim časom kronometra zagotovil že svojo četrto lovoriko na Vuelti, je tudi Primož Roglič razkril, da je imel nekaj težav.

"Danes sem WC obiskal že dvajsetkrat. A prišel sem tako daleč, nisem mogel kar odstopiti, seveda sem se odločil končati dirko. Je pač tako, kot je. Vsekakor to predstavlja izziv za vse nas, da v prihodnje preprečimo takne stvri. A o tem pozneje, zdaj je čas za proslavo zmage Sem zelo vesel," je na začetku pogovora za FloBikes izjavil Roglič in na dodatno vprašanje odgovoril: "Ne bi rekel, da sem bolan, ni pa bilo prav prijetno s težavami v trebuhu. Na koncu se je vse dobro končalo".

Zasavec je s četrto skupno zmago na španski pentlji izenačil rekord domačina Roberta Herasa. "V čast mi je, da je moj rekord po številu naslovov na Vuelti izenačil tako izjemen kolesar, kot je Primož Roglič. Super je, da sem po številu zmag poravnan s kolesarjem, ki je osvojil že toliko lovorik," je v pogovoru za Mundo Deportivo med drugim dejal Heras.

Ta je sicer svojo četrto Vuelto osvojil na za mnoge precej sporen način. Padel je namreč na dopingu, zato so mu zmago sprve že odvzeli, a je nekdanji pomočnik Lanca Armstronga kasneje zaradi tehničnih nepravilnosti dobil sodbo na španskem sodišču in zmaga mu je bila vrnjena. 

Komentarjev 3
  • Ender3 17:47 09.september 2024.

    Aleksander marš je zoprna zadeva, ker zaradi nje zelo hitro oslabiš. Ne moreš se tako hitro rehidrirati kot se dehidriraš...

  • Zapečkar 17:44 09.september 2024.

    Upam, da ga ne bodo sedaj ko je povedal naknadno diskvalificirali zaradi nedovoljene pomoči na plinski pogon...

  • Rim 16:45 09.september 2024.

    Res je v eni amaterski ekipi. Ne znajo taktizirati, ne spremljajo konkurentov, ne reagirajo ko je potrebno, ne pazijo na prehrano, ne pazijo nanj glede padcev, defektov in podobno. Povsem lahko da še kaj, pa ne povedo. Če ne bi ...prikaži več bilo njega, niti uspehov ne bi bilo. Tak vrč se hitro razbije.

Sorodne novice