Šport > Kolesarstvo
1086 ogledov

Kolesarski zvezdnik le zapustil bolnišnico

Wout van Aert Profimedia
Za belgijskim zvezdnikom je dolg teden.

Wout van Aert je torkovo etapo dirke po Španiji začel kot nosilec zelene majice za najboljšega po točkah in pikčaste majice kot najboljši hribolazec, svojo prednost v obeh razvrstitvah pa bi lahko še povišal, saj je bil udeležen v begu. A nato je sledil padec, izjemni Belgijec pa je zaradi poškodbe moral v bolnišnico.

Po slabem tednu je zdaj lahko zaključil bolnišnično zdravljenje. Zanj je sezona sicer že končana.

Van Aertu je težave povzročala globoka ureznina na kolenu. "Ni šlo le za površinsko rano. Ureznina je bila zelo globoka, v njej je bilo veliko umazanije, zato je obstajala velika verjetnost okužbe. Zaradi tega mora nujno jemati antibiotike," je za Sporzo dejal van Aertov družinski zdravnik.

Pri Het Nieuwsblad pa so zapisali: "Zapustil je bolnišnico, okrevanje pa bo nadaljeval doma. Po treh etapnih zmagah, vodstvu po osvojenih točkah in v seštevku gorskih ciljev, ob tem, da je dvakrat nosil tudi rdečo majico vodilnega, je Wout lahko zadovoljen z Vuelto. Zdaj mu želimo hitro okrevanje, upamo, da si bo vzel čas, ki ga potrebuje za popolno rehabilitacijo."

Wout van Aert | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice