Šport > Kolesarstvo
121 ogledov

Na prvenstvo brez najboljših Slovencev

Anže Ravbar Profimedia
Na kolesarsko EP 23 Slovencev.

Pokrajina Limburg v Flandirji bo od srede dalje dneh gostila evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Skupaj bo na tekmi nastopilo 23 slovenskih kolesark in kolesarjev, a brez moške ekipe v kategoriji Elite, saj je prvenstvo na sporedu le teden dni pred SP in se pokriva tudi s tekmami najvišjega ranga v Kanadi, so sporočili z zveze.

Prvi vrhunec tekmvoanja bo na sporedu že v sredo, ko bodo na sporedu vožnje na čas za vse kategorije. Slovenijo bo v ženski Elite kategoriji zastopala Eugenija Bujak, ki je lani osvojila 8. mesto. Pri dekletih bodo v kategoriji U23 nastopili še Nika Bobnar in Špela Colnar, pri mladinkah pa Dominika Štrukelj, Eva Potočnik, Anet Trakonja.

Kot že rečeno pri moških predstavnika v Eliti kategoriji nimamo, v kategoriji U23 bo slovenske barve zastopal Anže Ravbar, pri mladincih pa Erazem Valjavec in Tine Jenko.

Konec tedna je rezerviran za cestne dirke. V petek sta na sporedu obe dirki v kategoriji do 23 let. Pri ženskah bosta znova naši predstavnici Nika Bobnar in Špela Colnar, pri moških pa bodo poleg Anžeta Ravbarja, ki je lani na evropskem prvenstvu v mladinski kategoriji osvojil naslov evropskega prvaka, nastopili še Gal Glivar, Jaka Marolt, Žak Eržen, ki je lani osvojil bron, Aljaž Turk in Teo Pečnik.

Anže Ravbar | Avtor: Profimedia Profimedia

Sobota potem prinaša dirko mladincev in dirko žensk Elite. V mladinski kategoriji bodo nastopili Erazem Valjavec, Vid Murn, Bor Ebner, Nejc Peterlin, Bastian Petrič in Gašper Štajnar pri ženskah pa se bo Eugeniji pridružila še Urša Pintar.

Slovenske nastope bodo v nedeljo dopoldan sklenile mladinke v postavi Dominika Štrukelj, Eva Potočnik, Anet Trakonja, Sara Pestotnik, Taja Mehle in Vesna Potočnik. Vse cestne dirke se bodo zaključile s krogom v mestu Hasselt.

"Nastop na EP je za mlade kolesarke in kolesarje eden od vrhuncev sezone, uvod v veliki finale, ki sledi na SP. Tehnično je trasa in konkurenca povsem drugačna od SP. V Belgiji bodo razplet narekovale tlakovane ceste, krajši klančki in napovedano deževno vreme. V vseh kategorijah se pričakuje zaključni sprint manjše skupine. Na žalost zaradi terminske neusklajenosti ne bodo nastopili najboljši slovenski profesionalci, v vseh ostalih kategorijah pa lahko pričakujemo vidnejše uvrstitve predvsem pri moških. Deseterica je v cestnih preizkušnjah realen cilj. V kronometru so pričakovanja nižja, ker nimamo specialistov za tako hitre preizkušnje," pred EP pravi direktor reprezentanc Martin Hvastija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice