Šport > Kolesarstvo
25063 ogledov

Razvrednotil Rogliča: "Pogačar bi zmagal s 15 minutami razlike"

Roglič Profimedia
Kolesarski strokovnjak je bil kritičen do konkurentov Primoža Rogliča na nedavno končani dirki po Španiji.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič (Red Bull-Bora-hansgrohe) je pred dnevi zasluženo prišel do četrtega naslova na dirki po Španiji in se na lestvici najuspešnejših udeležencev Vuelte izenačil z dolgoletnim rekorderjem Špancem Robertom Herasom.

Čeprav je Slovenec na poti do četrte skupne zmage pokazal kar nekaj prepričljivih predstav in spotoma izničil velik zaostanek, ki ga je njegova ekipa pridelala v neposrečeni šesti etapi, poskušajo nekateri zmanjšati težo njegovemu dosežku, ker na poti do skupne zmage ni premagal Tadeja Pogačarja ali Jonasa Vingegaarda.

Eden takšnih je tudi nizozemski komentator in kolesarski poznavalec Jan Hermsen, ki je v analizi letošnje Vuelte v podkastu Kop over Kop kritizial Rogličevo konkurenco in zgodovinskemu uspehu 34-letnega Zasavca pripisal nekakšen asterisk zavoljo odsotnosti nekaterih najbolj zvenečnih imen svetovnega kolesarstva. 

Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pogačar bi zmagal s 15 minutami razlike. Morda se sliši absurdno, toda Pogačar bi lahko dirkal na 80 odstotkih, pa bi vseeno osvojil Vuelto" je dejal strokovni komentator Eurosporta. "Zagotovo obstaja razlog, zakaj se ni udeležil te dirke. Roglič se mi je zdel dokaj dolgočasen. Tudi Karsten Kroon (nekdanji kolesar, op. a.) je dejal, da je vnaprej vedel, da bo Roglič zmagal," je komentiral Hermsen.

Roglič Skupaj na prestolu Šport Oglasil se je legendarni kolesar, čigar rekord je izenačil Roglič

Za popestritev dogajanja je letos poskrbel Ben O'Connor (Decathlon–AG2R La Mondiale), ki si je v šesti etapi privozil petminutno prednost pred Rogličem in nato rdečo majico branil dlje, kot je bilo za pričakovati. Odpor avstralskega kolesarja, ki se je na koncu veselil drugega mesta v skupni razvrstitvi, je bil po mnenju Hermsena edina razburljiva točka letošnje dirke.

Roglič Trener: Šport "Razmišljali smo o koncu sezone, tudi Vuelto je vozil z bolečinami"

"Če tega ne bi bilo, kaj bi sploh gledali? Mikel Landa napade v eni etapi in že naslednji dan izgubi več minut. Enric Mas ni dovolj dober, UAE pa samo na trenutke pokaže kaj zanimivega. Če Vuelto postavimo ob bok Giru in ju primerjamo s Tourom, je nivo konkurence prav zaskrbljujoč. Paziti moramo, da ne bo Giro postal nekakšna pripravljalna dirka. Šokiran sem bil, da nihče razen Rogliča ni bil zmožen stabilno dirkati vse tri tedne Grand Toura."

"Prav neverjetno se mi zdi, da noben kolesar s izjemo Pogačar ni sposobne stabilnega dirkanja na dveh tritedenskih dirkah, ne da bi imel pri tem slab dan. Ali so nekateri res toliko boljši ali ostali dirkajo preveč naivno? Kaj smo videli od napadov izzivalcev?" je bil neposreden Hermsen.

Primož Roglič, kronometer, Vuelta 2024 Roglič Šport Lahko bi bilo drugače: "Danes sem bil dvajsetkrat na WC-ju" Roglič Kako naprej? Šport Roglič skrivnostno: "Trenutno sem v tej ekipi, toda nikoli ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • miha.z 14:16 11.september 2024.

    Nikoli ne bomo vedeli kje bi lahko končal Pogačar.

  • jezero 14:01 11.september 2024.

    Slovenija ima dva super kolesarja!

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 13:41 11.september 2024.

    Jasnovidec? BEBO,,,,