Šport > Kolesarstvo
1492 ogledov

Razkrit pravi razlog za tragično smrt nadarjenega kolesarja

Simone Roganti Twitter
Za smrt komaj 21-letnega Italijana je bila kriva srčna aritmija.

Potem ko smo pred desetimi dnevi poročali o nenadni in nepojasnjeni smrti mladega italijanskega kolesarja, 21-letnega Simoneja Rogantija, so italijanski mediji v zadnjih dneh razkrili pravi razlog za prezgodnje slovo nadarjenega Italijana, ki je vsega nekaj dni pred svojo smrtjo podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo z nizozemsko ekipo TDT-Unibet.

Okrožni tožilec Pescare Luca Sciarretta je namreč zahteval obdukcijo Rogantijevega trupla, saj je želel priti do dna nenadne smrti mladega kolesarja.

Ta se je na usodni večer zgodaj odpravil v posteljo, potem ko mu je bilo slabo in je čutil bolečine v prsih. A je kmalu vstal in še prišel do staršev, katera je opozoril, da je nekaj hudo narobe, preden se je sesedel na tla. Zdravniška služba ga je ob svojem prihodu poizkušala oživiti, a je bila pri tem neuspešna.

Patolog Cristian D'Ovidio z univerze Chieti je ugotovil, da je ventrikularna fibrilacija, verjetno posledica genetskega dejavnika, povzročila usodno srčno aritmijo, ki je vzela življenje mladega kolesarja.

Roganti, ki je pred nekaj dnevi komaj dopolnil 21 let, je bil eden izmed najbolj izstopajočih mladih kolesarjev na italijanskem kontinentalnem nivoju in zdelo se je, da ga čaka svetla prihodnost, na kar je nakazoval tudi podpis pogodbe z nizozemsko ekipo statusa ProTeam (drugi najvišji rang, za WorldTour ekipami), TDT-Unibet.

Mladi Italijan, član ekipe MG. K Vis Colors for Peace, je sicer nedavno zaključil Trofeo SC Corsanico na odličnem devetem mestu, medtem ko je julija nastopil tudi na prestižni dirki po dolini Aoste in jo končal na desetem mestu. Na etapni dirki po Benečiji za mlajše člane pa je bil letos drugi. Naslednja dirka na njegovem kolesarju bi morala biti Trofeo Matteotti sredi septembra.

Komentarjev 1
  • Ender3 21:43 11.september 2024.

    Ta verjetna hipoteza se je pri takem športniku skrivala 21 let..Kako lahko post mortem ugotavljajo smrt zaradi motenj srčnega ritma..?

Sorodne novice