Šport > Kolesarstvo
711 ogledov

Rogliču bo v novi sezoni pomagal eden najboljših Špancev

Oier Lazkano Profimedia
Roglič v novo sezono z novim pomočnikom.

Ekipa slovenskega kolesarskega asa Primoža Rogliča, Red Bull-BORA-hansgrohe, ima novega kolesarja. Od leta 2025 bo za nemško ekipo vozil 24-letni Bask Oier Lazkano.

Vsestranski kolesar se bo k nemški ekipi preselil iz vrst Movistarja, pri katerem je leta 2023 prodrl na sceno z nizom odličnih nastopov na spomladanskih klasikah, vključno z drugim mestom na Dwars door Vlaanderen. Sledila je zmaga pred Juanom Ayusom na cestni dirki španskega državnega prvenstva, medtem ko je zmagal tudi na Boucles de la Mayenne in na četrti gorski etapi na dirki po Burgosu.

Letos je niz nadaljeval s samostojno zmago na celodnevnem pobegu na klasiki Jaen Paraiso Interior, stopničkami na Kuurne-Bruselj-Kuurne in skupno uvrstitvijo med najboljših deset na Kriteriju po Dofineji. To poletje je bil eden najaktivnejših kolesarjev na dirki po Franciji, saj je sodeloval v šestih pobegih, medtem ko je Enricu Masu nedavno pomagal do stopničk na Vuelti.

"Sem navdušen, da se bom pridružil ekipi Red Bull-BORA-hansgrohe. Mislim, da bo to velik korak naprej v moji karieri," je dejal Lazkano v sporočilu za javnost. "Zelo sem hvaležen ekipi za njeno zaupanje vame, delo z največjimi imeni v našem športu je zame neverjetna priložnost."

"Oier je še vedno mlad, vendar si je že ustvaril ime v kolesarskem svetu s svojo surovo močjo. Njegov slog izstopa v sodobnem kolesarstvu: napada instinktivno in zna močno potegniti. Včasih se zdi kot primer stare šole kolesarstva, vendar je uspešen in nas s svojimi predstavami navdihuje. Njegovo surovo moč bomo lahko izkoristili na spomladanskih klasikah, obenem pa imamo z Oierjem zdaj še več opcij na etapnih dirkah," pa je svojo novo okrepitev pohvalil vodja ekipe Ralph Denk.

Mnogi kolesarski mediji so Lazkanov podpis pogodbe z Red Bull-BORA-hansgrohe označili kar za največji prestop letošnje sezone, saj je najboljši španski kolesar za spomladanske klasike v preteklosti velikokrat dokazal, da je lahko odličen pomočnik svojim kapetanom na najtežjih tritedenskih preizkušnjah, obenem pa bo kar sam prevzel eno izmed kapetanskih vlog v ekipi na spomladanskih klasikah.

Bora-hansgrohe tako po prihodu novega sponzorja Red Bulla nadaljuje z odmevnimi potezami na kolesarskem trgu, potem ko si je za prihodnjo sezono že zagotovila prihod nekaterih največjih kolesarskih talentov na svetu, kot so Laurence Pithie, Finn Fisher-Black, dvojčka Tim in Mick van Dijke ter Giulio Pellizzari, obenem pa naj bi bilo skorajda vse dogovorjeno tudi za prihod Jana Tratnika.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice