Šport > Kolesarstvo
21648 ogledov

Kolesarski guru potrdil: slovenski dragulj se seli k svetovnemu prvaku!

Gal Glivar Profimedia
Nadarjeni Gal Glivar je podpisal pogodbo z ekipo Alpecin-Deceuninck in bo v prihodnji sezoni moštveni kolega aktualnega svetovnega prvaka Van der Poela.

Sloviti guru za kolesarske prestope (nekakšen kolesarski Fabrizio RomanoDaniel Benson je v sredo zvečer sporočil novico, da je razvojna ekipa Lidl-Trek podpisala dvoletno pogodbo z britanskim mladinskim prvakom Sebastianom Grindleyem, mimogrede pa je še omenil, da nadarjeni 22-letni Slovenec Gal Glivar zapušča razvojno ekipo UAE Team Emirates (UAE Gen Z Squad), saj bo podpisal profesionalno pogodbo z ekipo najvišjega WorldTour ranga, Alpecin-Deceuninck.

"Med drugimi novicami, Gal Glivar se seli iz zasedbe UAE Gen Z v Alpecinovo WorldTour ekipo," je na socilnem omrežju X čivknil najbolje podkovan človek na področju kolesarskih prestopov ter potrdil Slovenčev prestop k ekipi, pri kateri blestijo kolesarji, kot so svetovni prvak Mathieu van der Poel, najboljši sprinter na svetu Jasper Philipsen ter osvajalec zelene majice z minule Vuelte Kaden Groves.

Galu Glivarju, sinu nekdanjega slovenskega kolesarja Srečka Glivarja, po sezoni poteče pogodba z razvojno ekipo UAE Team Emirates, za katero nastopa svojo drugo sezono (pred tem je branil barve novomeške Adrie), tako da je bil eno izmed zanimivih imen na trgu kolesarjev.

Je nekdanji slovenski mladinski kolesarski prvak v cestni preizkušnji in vožnji na čas, medtem ko je v slednji slavil tudi v kategoriji mlajših članov. Že lani je zabeležil nekaj odličnih rezultatov, kot sta zmagi na dirki Carpathian Couriers (kjer je tudi dobil dve etapi) ter VN Orlen Nations, medtem ko je letos dobil dirko (in etapo) po Sharjahu ter dirko po Belvederu, slovensko člansko državno prvenstvo pa je končal na drugem mestu, ko je med drugimi premagal tudi Mateja Mohoriča ter pomagal do zmage ekipnemu kolegu pri UAE Team Emirates Domnu Novaku.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice