Šport
99 ogledov

Legendarni odbojkar okrepil slovenske prvake

ACH Volley ACH Volley Ljubljana
Finski veteran novi podajalec ACH Volleyja.

ACH Volley, slovenski državni odbojkarski prvak, ima novega podajalca. Ljubljanski klub je podpisal pogodbo z nekdanjim finskim reprezentantom, izkušenim, 46-letnim Mikkom Eskom. Pri oranžnih zmajih so prepričani, da bo Mikko s svojimi izkušnjami dodatno pomagal mladim igralcem pri razvoju ter prinesel še dodatno kakovost ekipi.

Legendarni finski odbojkar, ki je podpisal pogodbo do konca januarja z možnostjo podaljšanja sodelovanja, je v svoji bogati karieri nastopal za vrsto odličnih klubov in dosegal izjemne rezultate. Kariero je začel na Finskem in se zatem preselil na tuje, kjer je sprva zastopal barve nemške ekipe Unterhachinga, se kasneje preizkusil v belgijskem prvenstvu pri ekipi Noliko Maaseik, s katero se bodo slovenski prvaki pomerili tudi v letošnji izvedbi lige prvakov.

Esko je sedem sezon preživel tudi v italijanskem prvenstvu in bil večkrat izbran na tekmo zvezd italijanskega prvenstva. Z igranjem se je preizkusil tudi v Rusiji in Turčiji ter se nato vrnil na Finsko in zadnjih devet sezon preživel v domačem prvenstvu.

Mikko Esko | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

"Zelo sem vesel, da sem se pridružil odbojkarskemu klubu ACH Volley Ljubljana, klubu z dolgo in uspešno zgodovino in tradicijo. Nekatere igralce že poznam in verjamem, da je ekipa zelo kakovostna, zato sem bil navdušen, ko je klub z mano navezal stik. V ekipo želim prinesti svoje znanje in izkušnje, moj cilj pa je pomagati, da bomo tako ekipa kot moji soigralci še boljši. Moj prvi vtis o klubu je, da je zelo profesionalno organiziran. Pogovori so potekali brez težav in vse je odsevalo, zakaj klub že vrsto let dominira v slovenski in regionalni odbojki ter dobro nastopa tudi na mednarodnih tekmah."

Prihod novega igralca v vrste oranžnih zmajev je komentiral tudi glavni strateg Ljubljančanov, Matjaž Hafner: "O Esku in njegovi kvaliteti ter izkušnjah lahko govorimo z izbranimi besedami. Gre za igralca, ki bo naši ekipi na mestu podajalca prinesel dodatno kvaliteto in širino, ki bo pomembna predvsem v evropskih tekmovanjih. Veselim se sodelovanja z Mikkom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice