Šport
82 ogledov

Slovenci dobili tekmece na naslednjem SP

odbojka štern slovenija Anže Malovrh/STA
Slovenski odbojkarji na SP proti Čilu, Bolgariji in Nemčiji.

Slovenski odbojkarji bodo na svetovnem prvenstvu prihodnje leto med 12. in 28. septembrom na Filipinih igrali v skupini E s Čilom, Bolgarijo in Nemčijo, je določil žreb.

Na SP na Filipinih bo prvič igralo 32 reprezentanc. Slovenija je bila na žrebu kot četrta reprezentanca na svetovni lestvici med nosilci skupaj s Poljsko, Francijo, ZDA, Italijo, Japonsko in Brazilijo.

Iz prvega dela SP se bosta v izločilne boje uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine.

Kapetan Slovenije Tine Urnaut, ki se je udeležil žreba v Manili, je za Odbojkarsko zvezo Slovenije povedal: "Kot reprezentanca in tudi kot zveza želimo še naprej rasti in napredovati. V Manili bo igralo veliko dobrih ekip, ki se bodo borile za medalje. Vsaka tekma bo pomembna, vsak dan bo pomemben in komu bo uspelo iztržiti največ, bo zmagovalec."

Tine Urnaut | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenski odbojkarji bodo tretjič nastopili na SP. Leta 2018 v Italiji in Bolgariji so bili dvanajsti, 2022 v Sloveniji pa so zasedli četrto mesto.

Naslednje leto bodo prvič na SP nastopile tudi slovenske odbojkarice. Predstavile se bodo med 22. avgustom in 7. septembrom na Tajskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice