Šport > Nogomet
107 ogledov

Bivši reprezentant odšel, ekipo zdaj vodi Matjaž Kek ml.

Tonči Žlogar Jure Banfi/sobotainfo.com
Pri prekmurskem prvoligašu so se odločili za menjavo. Ta je mnoge razburila.

"Anton Žlogar od danes naprej ni več trener Mure. Žlogar in vodstvo kluba so se po pogovorih sporazumeli o prekinitvi sodelovanja. Sodelujoči po pogovorih o viziji nadaljnjega razvoja članske ekipe ocenjujejo, da je sprejeta odločitev najboljša za obe strani in odgovorna do kluba. Treninge bo do nadaljnjega vodil Matjaž Kek. Antonu Žlogarju se zahvaljujemo za njegov doprinos in opravljeno delo ter mu želimo vse dobro v nadaljevanju kariere!" so zapisali na uradni strani Mure.

Odhod nekdanjega slovenskega reprezentanta je sicer ujezil kar nekaj pristašev črno-belega kluba. Ti so svoje ogorčenje delili na socialnih omrežjih. Tonči Žlogar je po mnenju marsikaterega navijača namreč moral oditi, ker ni pristal na želje ameriškega investitorja Georga Juncaja. Do razhajanj je prišlo ker naj bi imel Žlogar predvsem drugačno mnenje o statusu Stevena Juncaja, gre za sina omenjenega poslovneža.

Tako naj bi bilo sporno predvsem narekovanje, kdo naj zasede mesto v ekipi, s čimer se 46-letni strokovnjak ni strinjal. V soboškem klubu so se pred kratkim sicer okrepili s tremi igralci ameriškega kluba Michigan Stars, ki je prav tako v Juncajevi lasti. Med temi igralci so Hunter Olson, Colin Stripling in Steven Juncaj.

"George Juncaj je na ponedeljkovem druženju z novinarji dejal, da ga čudi, zakaj Američani še niso dobili izdatnejše minutaže, saj da so po njegovem mnenju na poletnih pripravah v Michiganu pokazali, da so na enaki ravni ali pa morda še boljši," so zapisali na sobotaifo.com in izpostavili, da je Žlogar še v ponedeljek po besedah zvršnega direktorja kluba Agrona Šalje imel "vso maksimalno podporo, ki jo potrebuje vsak trener." 

"Kot je znano, je Steven Juncaj nogometaš, ki je neuspešno igral za Gorico, neuspešno pa se je skušal prebiti tudi v Rijeki. V obeh klubih je bil prisoten njegov oče George, v obeh primerih se je relativno hitro tudi poslovil. V Rijeki je imel ravno s tem problem trener Željko Sopić. Ta je zatrdil, da je izgubil službo, ker v igro ni pošiljal mlajšega Juncaja, ki si po njegovem prepričanju tega ni zaslužil," pa so o celotni zadevi zapisali pri Nogomaniji.

"George Juncaj je ob svoji predstavitvi v Murski Soboti izrazil željo, da bi Steven dobil priložnost. Zdaj jo verjetno bo, le da mu je ne bo dal Tonči Žlogar, ampak novi trener," so še dodali.

Mura je v dosedanjih sedmih krogih prvenstva osvojila 12 točk in zaseda peto mesto. Le tri točke jo ločijo od vodilne Olimpije, ki je medsaebojni dvoboj v nedeljo dobila s kar 4:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice