Šport > Nogomet
86 ogledov

Håland proti Sloveniji kapetan, Ødegaard še daleč

Erling Håland Haaland Norveška Profimedia Erling Håland v dresu Norveške.
Naslednji tekmec nogometne reprezentance Slovenije bo imel zvezdniškega kapetana.

Norveški nogometni as Erling Håland bo prevzel kapetanski trak na tekmah lige narodov proti Sloveniji in Avstriji, odločitev Norveške nogometne zveze povzema francoska tiskovna agencija AFP. Håland je to vlogo začasno podedoval zaradi poškodbe zvezdnika Arsenala Martina Ødegaarda, ki bo z zelenic odsoten daljše obdobje.

Norveška nogometna zveza je ob današnjem razkritju kadra za prihajajoči tekmi sporočila, da v tem ciklu odsotni Ødegaard "še zdaleč ni pripravljen" za igranje nogometa. Petindvajsetletnik si je poškodoval vezi v gležnju ob zmagi Norveške proti Avstriji (2:1) na zadnji tekmi lige narodov 9. septembra.

Dvoboj bo v Oslu na sporedu 10. oktobra. Nato Norvežani odhajajo v goste k Avstriji (13. 10.), Slovenijo pa prav tako tri dni kasneje čaka še gostujoča tekma proti Kazahstanu.

Slovenski selektor Matjaž Kek bo kader za prihajajoči tekmi razkril v petek na novinarski konferenci.

Slovenija po dveh tekmah zaradi boljše razlike med danimi in prejetimi goli vodi v skupini B3 pred Norveško. Obe izbrani vrsti sta zbrali po štiri točke. Sledita Avstrija in Kazahstan s po eno.

Kekovi varovanci so 6. septembra v Stožicah proti Avstriji remizirali (1:1), nato pa tri dni kasneje prav tako v Ljubljani ugnali Kazahstan s 3:0. Vse slovenske zadetke je dosegel zvezdnik Leipziga Benjamin Šeško.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice