Šport > Nogomet
397 ogledov

Mladi Slovenci korak od velikega uspeha

Slovenija U21 Ciper Fazanerija NZS/Facebook Slovenci so v Fazaneriji premagali Ciprčane.
Slovenska nogometna reprezentanca U21 je v Murski Soboti zabeležila novo zmago in je tik pred uvrstitvijo na evropsko prvenstvo.

Nogometaši Slovenije v kategoriji U21 so v soboški Fazaneriji premagali Ciper (2:0) in zadržali prvo mesto na lestvici. Slovenci bodo do konca kvalifikacij igrali še v gosteh z Avstrijo, ki prav tako še lahko poseže po vrhu, medtem ko so drugi konkurenti Slovencev Francozi. Francozi in Avstrijci se bodo še pomerili na medsebojni tekmi.

Izbranci slovenskega selektorja Milenka Ačimovića so dosegli peto zmago v kvalifikacijskem ciklusu in so s 16 točkami na prvem mestu v skupini H. Avstrija (tekma manj) je zbrala 11, Francija (dve tekmi manj) deset, BiH (tekma manj) tri, Ciper (tekma manj) pa dve točki.

V Prekmurju je bilo vse v znamenju slovenskih nogometnih upov, ki so že v prvem polčasu izpeljali nekaj obetavnih akcij. Vodilni gol so dosegli v 27. minuti, po prostem strelu in ostrem predložku Svita Sešlarja z desne strani je ciprski napadalec Nicolas Koutsakos nerodno izbil žogo in dosegel avtogol. Slovenski nogometaši so tudi v nadaljevanju imeli vajeti igre v svojih nogah, v 43. minuti je z roba kazenskega prostora močno streljal Tio Cipot, a so Ciprčani v zadnjem trenutku blokirali njegov strel.

V začetku drugega polčasa so slovenski nogometaši z vsemi silami napadli ciprska vrata. Najprej je nevarno zagrozil Dino Kojić, po njegovem močnem strelu se je izkazal ciprski vratar Panagiotis Kyriakou. V 52. minuti je Enrik Ostrc z 10 metrov streljal prek vrat, dve minuti pozneje so gosti v zadnjem hipu blokirali strel Sešlarja.

Ačimovićevi izbranci v nadaljevanju tekme niso bili več tako napadalni, v končnici pa so ponovno pohodili stopalko za plin. V 79. minuti se je po strelu Cipota izkazal Kyriakou, štiri minute kasneje pa je napadalec iz Prekmurja po močnem strelu iz bližine povišal na 2:0 in dosegel svoj šesti gol v tem kvalifikacijskem ciklu.

Slovenija bo zadnjo tekmo igrala 11. oktobra, ko se bo v gosteh pomerila z Avstrijo.

Na zaključni turnir se bodo neposredno uvrstili vsi zmagovalci skupin ter tri najboljše drugouvrščene izbrane vrste. Preostalih šest najboljših drugouvrščenih reprezentanc se bo novembra merilo v dodatnih kvalifikacijah.

Kvalifikacije za Euro U21 (skupina H):

Slovenija - Ciper 2:0 (1:0)
Francija - Bosna in Hercegovina 2:0 (1:0)

LESTVICA:
1. Slovenija 16 (+1)
2. Francija 13
3. Avstrija 11
4. Bosna in Hercegovina 3 (+1)
5. Ciper 2

(+/-) - št. odigranih tekem glede na tekmece

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice