Šport > Nogomet
55 ogledov

Remi na derbiju večera, Kane dvakrat v polno

Nizozemska Nemčija Liga narodov Profimedia V Amsterdamu sta Nizozemska in Nemčija remizirali.
Odigrane so bile tekme nogometne Lige narodov v vseh štirih kakovostnih razredih.

Nizozemska in Nemčija sta se na na današnji osrednji tekmi 2. kola Lige narodov v Amsterdamu razšli z neodločenim izidom 2:2, na drugi tekmi skupine A3 med Madžarsko in BiH v Budimpešti pa ni bilo golov.

Tulipani so na stadionu Johan Cruijff Arena povedli že v drugi minuti, ko je po bliskovitem nasprotnem napadu zadel Tijjani Reijnders. Tudi v nadaljevanju tekme so bili nevarnejši, v končnici prve polovice tekme pa močno popustili. Deniz Endav je v 38. minuti izenačil, za nemško vodstvo pa je v tretji minuti sodnikovega podaljška poskrbel Joshua Kimmich.

Nizozemci, ki so v končnici prvega polčasa ostali brez poškodovanega stebra obrambe Nathana Akeja, so v 51. minuti poravnali na 2:2, potem ko je zadel Denzel Dumfries.

Lep jubilej na Wembleyu

Harry Kane | Avtor: Profimedia Profimedia

Anglija je v skupini B2 na slovitem Wembleyju ugnala Finsko z 2:0, Harry Kane pa je svojo jubilejno 100. tekmo kronal z dvema zadetkoma.

Obračun na bržkone najbolj slovitem stadionu na svetu v Londonu se je začel slavnostno. Kane je od angleške nogometne zveze prejel zlato kapo za 100. nastop v dresu Anglije, osebni jubilej pa je začinil z dvema zadetkoma. Prvega je dosegel v 58., drugega pa v 76. minuti.

Na drugi tekmi je Grčija v gosteh premagala Irsko z 2:0. Prvi gol je dosegel Fotis Ioanidis (50.), drugega pa Cristos Colis (87.).

Čehi boljši od Ukrajincev

V skupini B1 sta bili na sporedu dve tekmi. Gruzija je z golom Giorgija Kočoravilija (71.) zmagala v Albaniji z 1:0, Češka pa je bila boljša od Ukrajine s 3:2. Za Čehe je dva gola dosegel Pavel Šulc (21. in 45./+2), enega Tomaš Souček (79.), za Ukrajino pa sta zadela Vladislav Vanat (37.) in Georgij Sudakov (84.).

V skupini C4 je bila Latvija boljša od Ferskih otokov z 1:0, Severna Makedonija pa od Armenije z 2:0. Malta je na edini tekmi v skupini D2 v Andori zmagala z 1:0.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice