Šport > Nogomet
1309 ogledov

Kapetan madridskega Reala po dvanajstih sezonah zapušča klub

Nacho Fernandez Profimedia
Iz Reala odhaja kapetan Nacho.

Španski nogometaš Nacho Fernandez bo po koncu pogodbe zapustil vrste Reala iz Madrida, je klub sporočil na spletni strani. Sodeč po informacijah španskih medijev bo 34-letni branilec, sicer v zadnji sezoni kapetan Reala, v prihodnji sezoni igral v Savdski Arabiji za Al Qadsiah.

Nacho je otrok Reala. S klubom je je osvojil kar 26 lovorik in zanj odigral 364 tekem. Šestkrat je slavil v ligi prvakov, štirikrat v prvenstvu in med ostalimi lovorikami še petkrat na svetovnem klubskem prvenstvu.

"Real Madrid bi rad izrazil hvaležnost in naklonjenost eni izmed legend našega kluba," je madridski velikan zapisal na spletni strani. "Gre za enega najbolj legendarnih v našem klubu vzgojenih igralcev. Dvanajst sezon je zastopal naš dres in bil del enega najbolj uspešnih obdobij v zgodovini kluba," so še dodali.

Za špansko reprezentanco je odigral 26 tekem in dosegel en gol. Zanjo je debitiral leta 2013 in je trenutno del izbrane vrste na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Španija se je v osmino finala sprehodila s tremi zmagami proti Hrvaški (3:0), Italiji (1:0) in Albaniji (1:0) v skupini B.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice