Šport
62 ogledov

Olimpijska prvaka v tretji krog, izpad zmagovalke Wimbledona

Zheng Qinwen Profimedia
Zverev na OP ZDA uspešno čez drugo oviro, naprej tudi Zheng.

Olimpijski prvak iz Tokia, Nemec Alexander Zverev, je na zadnjem teniškem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, napredoval v tretji krog. V drugem je bil Nemec s 6:4, 7:6 (5), 6:1 boljši od Francoza Alexandra Müllerja. Napredovala je tudi olimpijska prvakinja iz Pariza, Kitajka Zheng Qinwen, ki je ugnala Rusinjo Eriko Andrejevo.

V naslednjem krogu se bo Zverev, četrti nosilec, meril z Argentincem Thomasom Etcheverryjem, ki je v argentinskem dvoboju izločil Francisca Cerundola.

Sedma nosilka Zheng je po skoraj dveh urah in pol dvoboja ugnala 20-letno Andrejevo s 6:7 (3), 6:1 in 6:2. Kitajka je znova oddala niz, kot v prvem krogu proti domačinki Amandi Anisimovi. Podobno je tokrat v drugih dveh nizih zaigrala precej bolje. Tekmica 21-letne Kitajke, sicer finalistke OP Avstralije v začetku leta, bo v tretjem krogu Nemka Jule Niemeier.

Napredovanje v tretji krog zadnjega turnirja za grand slam v sezoni si je zagotovil tudi Bolgar Grigor Dimitrov, deveti nosilec je po treh nizih s 6:1, 6:1 in 7:6 (4) strl Avstralca Rinkyja Hijikato.

Izpadla pa je osma nosilka in zmagovalka Wimbledona Barbora Krejčikova. Čehinja je morala priznati premoč romunski kvalifikantki Eleni-Gabrieli Ruse, 122. igralka sveta je bila boljša s 6:4 in 7:5.

Barbora Krejčikova | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice