Šport > Olimpijske igre
170 ogledov

Kolajno je prejela 11 dni po svojem nastopu v Parizu

Ana Barbosu Profimedia
Romunka je dobila bronasto odličje.

Romunska telovadka Ana Maria Barbosu je 5. avgusta že nosila okoli vratu romunsko zastavo, ko so jo obvestili, da so se Američani pritožili na oceno, ki jo je prijela Jordan Chiles. Po ponovnem pregledu so sodniki Američanki popravili oceno in ta je s petega skočila na tretje mesto, kasneje pa je na zmagovalnem odru veselo slavila svojo prvo posamično odličje na olimpijskih igrah. Barbosu je prizorišče zapustila v solzah.

A zgodbe še ni bilo konec. Romuni so se na Mednarodno športno razsodišče (CAS) pritožili, da je ameriški tabor za štiri sekunde zamudil rok za oddajo pritožb na oceno. Ta sicer traja minuto. CAS je razsodil v korist Romunom in Mednarodno gimnatično zvezo pozval, da upošteva prvotne izide, s tem pa je znova do brona prišla Barbosu. 

Mednarodni olimpijski komite je 11. avgusta Chilesovi naročil, da vrne kolajno.

Reprezentanca ZDA je neuspešno skušala z novimi dokazi spremeniti odločitev CAS-a, napovedala pa je tudi dodatne pravne postopke.

V Bukarešti so 11 dni po nastopih na parterju tako zdaj na posebni slovesnosti podelili omenjeno bronasto odličje.

Ana Barbosu | Avtor: Profimedia Profimedia

Ana Barbosu | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ta rezultat je prišel po mnogih letih trdega dela v telovadnicah," je dejala Barbosu, ki meni, da je bila situacija za vse vpletene telovadke zelo težka.

"Bilo je veliko negotovosti in čustev. Upam, da vsi razumejo, da na olimpijskih igrah nismo storili nič napačnega. Olimpijski duh je pomembnejši od vseh nesporazumov med pristojnimi," je še dodala.

"Danes se je zgodila le ena stvar ... Zmagala je pravica. Ana Maria, čestitam," pa je izjavil romunski predstavnik v Mednarodnem olimpijskem komiteju Octavian Morariu, ki je telovadki tudi podelil odličje.

Ana Barbosu | Avtor: Profimedia Profimedia

Ana Barbosu | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice