Šport > Zimski športi
588 ogledov

Zlata lisica doživela tragičen konec

Zlata Lisica slalom Saša Despot
Svetovni pokal v alpskem smučanju odslej brez Zlate lisice.

Smučarskega tekmovanja Zlata lisica ni več na koledarju svetovnega pokala v alpskem smučanju. Z novo sezono jo bo namreč s terminom v začetku januarja (4.1.-5.1.) zamenjalo tekmovanje Svetovni pokal v alpskem smučanju, Kranjska Gora 2025, ko se bodo na vitranški strmini merile najboljše slalomistke in veleslalomistke sveta.

Ime Zlata lisica pa bo ostalo zgolj še v analih alpskega smučanja. Po poročanju Sportkluba so se namreč pri Smučarski zvezi Slovenije odločili, da ne bodo več odkupili pravic za najem blagovnega imena, ki si ga lasti ASK Branik, pod katerim je bilo tekmovanje za svetovni pokal ženskih smučark na slovenskih tleh organizirano v preteklosti.

Zlata lisica je sicer lani praznovala 60 let, a se je dalo slutiti, da je njena prihodnost vse prej kot svetla. Vse skupaj se je začelo z rednimi selitvami iz Maribora v Kranjsko Goro, saj smo zadnjo tekmo pod Pohorjem spremljali leta 2019, kar je bila ena izmed zgolj treh uspešno organiziranih tekem na pohorski strmini v zadnjih desetih letih.

Zaradi skorajda vsakoletnih težav s pripravo snega so se po pritisku s strani FIS pri SZS odločili, da pod okriljem zavoda Sloski tekmi svetovnega pokala za ženske za stalno preseli v Kranjsko Goro in si tako izbori svoj termin na tekmovalnem koledarju. Po novem tudi z drugačnim imenom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:37 04.september 2024.

    Vse jemlje hudič. Ubogi štajerci kaj bodo počeli brez Lisice..?

Sorodne novice