Svet
2843 ogledov

Spet streli blizu Trumpa, bivši predsednik na varnem

Donald Trump Profimedia Donald Trump na svojem zemljišču na Floridi.
Iz Floride poročajo o novem streljanju na predsedniškega kandidata Donalda Trumpa. Zgodilo se je v enem od njegovih domovanj.

Blizu Donalda Trumpa je bilo znova zelo napeto. Iz njegove kampanje so sporočili, da je predsedniški kandidat "na varnem, potem ko so v njegovi bližini odjeknili streli."

Iz kampanje republikanskega kandidata so sporočili še, da drugih podrobnosti o incidentu zaenkrat ne bodo razkrili. Izjavo je podal Trumpov predstavnik za stike z javnostmi Steven Cheung.

Trump je igral golf v svojem Trump International Golf Clubu v mestu West Palm Beach na Floridi. Igrišče so po incidentu takoj zaprli, poroča CNN.

Ameriška tajna služba, ki skrbi za varnost predsednikov in predsedniških kandidatov, je v izjavi za javnost zapisala, da skupaj s šerifovim uradom okrožja Palm Beach preiskuje dogodek, ki se je zgodil okoli osme ure zvečer po srednjeevropskem času.

Po streljanju so pridržali eno osebo. Zasegli so tudi orožje, domnevno puško AK-47. Trumpa so v času, ko je odjeknilo streljanje, varovali pripadniki tajne službe.

Zaenkrat ni znano, kdo je bil strelec niti kakšen je bil motiv. CNN poroča, da je bil Trump tarča poskusa napada, osumljenec pa naj bi imel na sebi še kamero GoPro.

"V moji bližini je bilo slišati streljanje, a preden se govorice izmuznejo izpod nadzora, sem želel, da najprej slišite naslednje: sem na varnem in zdrav! Nič me ne bo upočasnilo. NIKOLI se ne bom predal," je po streljanju sporočil Trump.

Julija strelec na strehi

Julija je bil Trump že žrtev poskusa atentata, ko ga je med predvolilnim zborovanjem v mestu Butler v Pensilvaniji z bližnje strehe s puško ciljal 20-letni Thomas Crooks.

Trump,ki se za svoj drugi mandat v Beli hiši bori z demokratsko kandidatko Kamalo Harris, je bil v julijskem napadu lažje ranjen, umrl pa je gasilec, ki se je z družino udeležil zborovanja.

donald trump poskus atetntata pennyslvynia | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 21:48 15.september 2024.

    No sedaj pa postaja že prav komično. Trump igra politično žrtev kot, naš ljubljeni vodja. S to razliko, da so slednjemu grozili samo z nabojem v pisemski kuverti.

  • atamama 21:47 15.september 2024.

    Ne bodo odnehali, preveč denarja je v igri, zamislite si da se vojna v UA konča, stroji so pa novi, kam bodo pa prodajali?

Sorodne novice