Svet
2504 ogledov

V napadu z nožem več mrtvih, storilec na begu

Solingen napad z nožem Profimedia Središče Solingena so v petek ponoči zasedli policisti.
Med praznovanjem je prišlo do tragičnega dogodka.

Na uličnem festivalu v nemškem mestu Solingen je v petek pozno zvečer prišlo do napada z nožem, v katerem so tri osebe umrle, štiri pa bile huje ranjene. Napadalec je na begu, policija je sprožila obsežno iskalno akcijo, ki se nadaljuje tudi danes.

Napad se je zgodil na festivalu, ki sodi v okvir niza dogodkov v počastitev 650-obletnice zahodnonemškega mesta Solingen. Župan mesta Tim-Oliver Kurzbach je v izjavi, objavljeni na spletu, dejal, da je mesto v šoku in globokem žalovanju.

V napadu so bili ubiti trije ljudje, ženska in dva moška, osem je bilo ranjenih, od tega pet huje, so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočile oblasti.

Policija danes v obsežni operaciji nadaljuje iskanje napadalca. S prošnjo za kakršnekoli informacije v zvezi z njim se je obrnila na prebivalce. Priznavajo, da zaenkrat nimajo nobenih namigov glede tega, kje bi se lahko nahajal. Podan ni bil niti noben podroben opis napadalca.

Glede na dosedanje izjave naj bi sicer svoje žrtve v napadu, ki se je zgodil malo pred 22. uro in tik pod odrom, izbral naključno. Pobegniti naj bi mu uspelo zaradi panike, ki je izbruhnila na prizorišču.

Solingen, ki šteje nekaj več kot 150.000 prebivalcev, leži nedaleč od Düsseldorfa v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija.

Praznovanja ob obletnici, ki naj bi trajala do nedelje in na katerih so pričakovali do 75.000 ljudi, so po napadu odpovedali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Solingen napad z nožem | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • Friderik1950 11:53 24.avgust 2024.

    Moj komentar bi bil v smeri priporočil JJ, specialno namenjen učenju obrambne tehnike za obvladovanje napadalcev z nožem. Osnova obrambne tehnike je jasno, da tehnika kolobarja specialne enote okoli napadalca na ploščadi v Ljubljani. Obstajajo pa še druge tehnike, tudi ...prikaži veči z raznimi dovoljenimi orožji, ki se bo jih potrebno naučiti, da se ravno ne boš podelal v gate, ko bo pred tabo nekdo z nožem. To je to.

  • vzev 09:54 24.avgust 2024.

    Multikultura v vsem svojem sijaju. Škoda, da toliko ljudi ne vidi, da to ne prinaša nič dobrega. Toda na žalost bodo to spoznali, ko bo prepozno.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 09:25 24.avgust 2024.

    Z nožem v prestolnici nožev (Solingen) na festivalu, ki se imenuje "Festival der Vielfalt" ….Kar pomeni festival raznolikosti.... Tile islamisti imajo čuden smisel za humor..

Sorodne novice