Svet
3586 ogledov

Poplave zahtevale že štiri žrtve, ponekod evakuacije

poplave Avstrija Profimedia
Ciklon Boris je že zahteval več življenj. V nekaterih državah se pripravljajo na najhujše.

V Romuniji so zaradi poplav, ki jih je povzročilo močno deževje v srednji Evropi, umrli najmanj štirje ljudje. Pripadniki reševalnih služb so jih našli na območju jugovzhodne regije Galați, ki so jo poplave tudi najbolj prizadele, poročajo tuje tiskovne agencije.

Reševalci so na 19 območjih v vzhodnem delu države iz njihovih domov rešili več deset ljudi. Reševalne službe so objavile tudi videoposnetek s poplavljenimi hišami v eni od vasi ob reki Donavi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prizadeto območje bo danes obiskal romunski premier Marcel Ciolacu, ki je odpovedal načrtovane obveznosti, da bi si ogledal posledice poplav.

Ciklon Boris je od četrtka prinesel močan veter in obilno deževje v več srednjeevropskih držav. O poplavah danes že poročajo iz Poljske in Češke, nanje pa se pripravljajo tudi v nekaterih drugih državah.

Več deset tisoč ljudi brez elektrike

poplave Poljska | Avtor: Epa Epa

Na Češkem se zaradi obilnih padavin danes že spopadajo s poplavami, brez elektrike pa je zaradi neurij ostalo več deset tisoč ljudi. 

O poplavah poročajo tudi s Poljske (zgoraj), kjer ponekod na jugu države že evakuirajo prebivalce, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Vremenoslovci pričakujejo, da se bo deževje še nadaljevalo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice