Magazin
664 ogledov

Umrl zvezdnik serije Veliki pokovci

Bob Newhart Profimedia Bob Newhart.
Komik je v svoji karieri prejel številne nagrade.

V starosti 94 let je umrl ameriški komik in igralec Bob Newhart. Umrl je na svojem domu v Los Angelesu po nizu krajših bolezni, je sporočil njegov publicist. Znan je bil po televizijski seriji Veliki pokovci (The Big Bang Theory) in božičnem filmu Škrat, poročajo tuje tiskovne agencije.

Rodil se je leta 1929. Preden je postal zabavljač, je deloval kot računovodja. Uveljavil se je kot stand up komik in zaslovel leta 1960 s posnetkom nastopa The Button-Down Mind of Bob Newhart, za katerega je prejel tako grammyja za album leta kot za najboljšega debitanta.

Po podatkih Ameriške diskografske akademije ostaja edini komik, ki je prejel grammyja za najboljšega novega izvajalca in album leta. Tudi za drugi album stand up komedije The Button-Down Mind Strikes Back je prejel grammyja za najboljšo govorjeno komedijo.

Znan je bil po suhem humorju, ki ga je skoraj dve desetletji prikazoval v oddaji The Bob Newhart Show in njenih različicah, za kar je bil nagrajen tudi z zlatim globusom. V božičnem filmu Škrat je zaigral ob Willu Ferrellu in leta 2013 prejel televizijsko nagrado emmy za Velike pokovce.

Bob Newhart Big Bang Theory | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice