Magazin > VIP
2236 ogledov

Čeprav je Jankovićeva, Vesna morda nima pravih podatkov

Vesna Janković Mediaspeed
Našega voditelja presenetila cena kave v Ljubljani.

Naš voditelj, sicer Celjan, Iztok Gartner je tako ogorčen nad cenami lokalov v Ljubljani, da se je nad tem potožil svojim Facebook prijateljem. "Bela kava v Ljubljani 4 evre. Vsa čast, da ima Ljubljana idejo, da je Monte Carlo," je zapisal. Kavo si je privoščil v enem izmed lokalov v starem mestnem jedru. 

Pod zapis se mu je oglasilo skoraj 150 komentatorjev, tudi veliko Ljubljančanov, ki poročajo, da cena bele kave s piškotkom v Ljubljani dosega celo sedem evrov.

Iztok Gartner | Avtor: Facebook Facebook

Svoj komentar je zapisala tudi Vesna Janković, bivša snaha ljubljanskega župana Zorna Jankovića, s katerim je še vedno v dobrih odnosih. "To so te pa potegnili za nos, espresso 1.60 evra največ, bela kava verjetno par centov več," je zapisala, a se Iztokovi sledilci z njo niso strinjali. Iztok pravi, da je to morda držalo pred 20 leti, medtem ko Ljubljančani poročajo, da je kavo v ljubljanskih trgovskih centrih mogoče dobiti za 1.80 evra. 

A Vesna stoji za svojo trditvijo, za Žurnal24 je povedala, da je kavo za 1.60 evra mogoče spiti v Top baru, na Topniški ulici.

"Potem se pa pritožiš na Facebooku, pa se jih dosti strinja s tabo, nekateri pa pravijo, naj si jo potem doma kuhaj. Ne, bistvo je v tem, da so cene previsoke in pika. Dokler bo pica 20 evrov, nas je***. To je grdo, izkoriščanje, nihče pa nič ne reče. Če bi se uprli, potem bi morali spustiti cene, dokler pa bomo pili, jedli in plačevali take cene, pa bo tako ostalo. Enim je očitno to normalo, morda so v Ljubljani plače boljše. Pa tudi, če imajo, 4 evre za kavo je bivših 1000 tolarjev, se vi tega zavedate," je za naš medij povedal Iztok. 

A tisti, ki kave ne pijejo ali pa jo pijejo z rastlinskim mlekom, dobro vedo, da v Ljubljani ostali topli napitki dosegajo še višje cene kot kava. Priljubljen jesenski in zimski napitek je na primer chai latte, gre za čaj z božičnimi začimbami in mlekom, ki v večini ljubljanskih lokalov stane skoraj pet evrov. 

Komentarjev 1
  • jakec1575 07:56 29.september 2024.

    jaz ne vem, kje in kaj je ta gumpec narocil, ampak kavo se vedno dobis od 2 do 2,80. odvisno kaj narocis. je pa res, da je tudi to s 500-600% marzo. vecjo marzo imata caj in linonada. pac imeti ...prikaži več lokal je biznis z najmanj dela za najvrecji dobicek. ce je poln. no hightec, nobene svetovne konkurence itd. isto frizer ali pedikura.

Sorodne novice