Slovenija
2755 ogledov

Policisti opozarjajo na ta pojav. Se je zgodilo tudi vam?

Covid-19, Slovenija, policija, nadzor, občine epa Covid-19, Slovenija, policija, nadzor, občine
Možje postave zaznavajo pojav, ki je že marsikateremu vozniku "kravžljal" živce.

Policisti pri nadzoru in kontroli prometa ugotavljajo tudi prepočasno vožnjo. Na cesti Novo mesto-Metlika so v zadnjem obdobju ustavili in opozorili več voznikov tovornih vozil, za katerimi se je zaradi počasne vožnje nabrala daljša kolona vozil, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Med drugim so v sredo na Gorjancih ustavili voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je s počasno vožnjo oviral promet.

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v prometu.

Voznik, ki vozi na čelu kolone z nižjo hitrostjo od največje dovoljene in od hitrosti prometnega toka se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo, če ga ta ne more varno prehiteti, še določa zakon. Za omenjeno kršitev je predvidena globa v višini 120 evrov.

Policisti voznike tovornih vozil in drugih počasnih vozil pozivajo k odgovornemu ravnanju. "Krajša ustavitev na primernem mestu vam ne bo vzela veliko časa, gotovo pa bo to pripomoglo k boljši pretočnosti in varnosti v prometu", so zapisali na novomeški policijski upravi.

Protest na Prešernovem trgu Slovenija Policisti sporočajo Hojsu: "Ne dovolimo neupravičenega blatenja"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • vera23 16:13 01.julij 2021.

    Še nikoli nisem doživela, da bi policisti ukrepali, prepočasne voznike pa dohitevam redno, pa ne toliko v tovornjakih in traktorjih, ampak v osebnih avtomobilih. Na cesti Tepanje-Slovenske Konjice moram imeti res srečo, da ne dohitim nobenega in lahko normalno peljem.

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 13:24 01.julij 2021.

    Bravo policisti!