Šport
118 ogledov

Đoković razveselil celotno Srbijo, prva nosilca zanesljiva na OP ZDA

OP ZDA Profimedia
Đoković je po hitrem izpadu na OP ZDA sporočil, da bo branil barve Srbije v Davisovem pokalu.

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković bo igral za reprezentanco svoje domovine na tekmi Davisovega pokala proti Grčiji, je sporočilo tamkajšnje teniška zveze objavila srbska tiskovna agencija Tanjug. Đoković je novico sporočil kmalu zatem, ko je predčasno izpadel na grand slamu v ZDA.

Branilec naslova na zadnjem turnirju velike četferice sezone v New Yorku, je namreč v 3. krogu izgubil z Avstralcem Alexeijem Popyrinom. Nazadnje je zdaj 37-letni Srb tako zgodaj izpadel leta 2006, ko je na US Opnu nastopil drugič v karieri.

Selektor srbske reprezentance Viktor Troicki ga je nemudoma po potrditvi nastopa uvrstil v ekipo, ki se bo 14. in 15. septembra v svetovni skupini I v Beogradu pomerila z Grčijo. Na seznamu so poleg Đokovića še Miomir Kecmanović, Dušan Lajović in Hamad Međedović, sparing partner pa bo Marko Maksimović. Na seznamu ni poškodovanega Lasla Đereja. Zmagovalec dvoboja Srbija - Grčija si bo zagotovil uvrstitev v skupinski del tekmovanja za Davisov pokal leta 2025.

 

Prva nosilca gladko v osmino finala OP ZDA

Poljakinja Iga Swiatek in Italijan Jannik Sinner, prva teniška igralca sveta in prva nosilca odprtega prvenstvu ZDA, pa nista šla po poti Đokovića in Španca Carlosa Alcaraza, ki ju ne bo v drugem tednu turnirja, ter sta se zanesljivo uvrstila v osmino finala zadnjega grand slama sezone.

Poljakinja je Rusinjo Anastasijo Pavljučenkovo v 3. krogu nadigrala s 6:4 in 6:2, Sinner pa je Avstralca Christopherja O'Connella z igrišča odpihnil z izidom 6:1, 6:4, 6:2. Uspešna sta bila še dva nosilca, Rus Danil Medvedjev, peti postavljeni igralec, je izločil Italijana Flavia Cobollija s 6:3, 6:4 in 6:3, deseti nosilec Alex De Minaur iz Avstralije pa Britanca Daniela Evansa s 6:3, 6:7 (4), 6:0 in 6:0.

Tudi med tenisačicami ni bilo večjih presenečenj v tekmovalnem dnevu, ki je prinesel zadnje udeleženke osmine finala. Peta igralka turnirja Jasmine Paolini iz Italije je s 6:3 in 6:4 ugnala Kazahstanko Julijo Putincevo, z dvakrat po 6:3 pa je bila domačinka Jessica Pegula, šesta nosilka, boljša od Španke Jessice Bouzas Maneiro. Napredovala je tudi nekdanja prva igralka lestvice WTA Caroline Wozniacki, 34-letna Danka je francoski kvalifikantki Jessiki Ponchet oddala le pet iger za zmago s 6:3 in 6:2.

OP ZDA | Avtor: Profimedia Profimedia

Štirikratna prvakinja OP Francije, 23-letna Swiatkova, se bo za mesto v četrtfinalu pomerila z Rusinjo Ljudmilo Samsonovo. "Všeč so mi sicer nočni treningi in tekme, vendar je hrupno, zato se moram osredotočiti na svoje delo in ostati v svojem mehurčku," je dejala Swiatkova, zmagovalka OP ZDA pred dvema letoma.

Njen vrstnik po letih Sinner je v tretjem medsebojnem dvoboju z O'Connellem nadaljeval, kjer je končal, tudi prejšnja obračuna je dobil brez izgubljenega niza. "Prejšnji dvoboji ne pomenijo nič. V našem športu je vedno vse mogoče, videli smo to tudi v prejšnjih dneh," je pred dvobojem dejal visokorasli Južni Tirolec, ki je bil dovolj zbran, da proti 87. igralcu sveta ni imel prav nobenih težav.

"Igral sem dobro, zbrano, dobro sem serviral. Užival sem v tenisu, to je najpomembneje. A sprostiti se ne smeš. Grem iz z dneva v dan, bomo videli, kam lahko pridem," je bil zadovoljen Italijan. Njegov naslednji tekmec bo Američan Tommy Paul, ki je izločil Kanadčana Gabriela Dialloja.

OP ZDA | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je bila težka tekma. Najprej je bilo samo malo letanja gor in dol po igrišču, v nekem trenutku pa je začel Cobolli igrati veliko bolje na moj servis pa tudi po njegovem, tako da je bil to res težaven dvoboj," pa je priznal Medvedjev. Za četrtfinale se bo pomeril s Portugalcem Nunom Borgesom, ki ga je že premagal v njunem edinem predhodnem srečanju v isti fazi tekmovanja kot tokrat že na letošnjem OP Avstralije.

Medvedjev je edini nekdanji zmagovalec turnirja, ki je ostal v žrebu. Odprto prvenstvo ZDA se je tako prevesilo v drugi teden, začetek pa bo nocoj ter do zgodnjih jutranjih ponedeljkovih ur po srednjeevropskem času postregel z nekaj zanimivimi obračuni. Avstralec Alexi Popyrin, ki je v tretjem krogu presenetil branilca naslova Đokovića in preprečil Srbu poskus osvojitve petindvajsetega naslova na turnirjih za grand slam, se bo za uvrstitev v četrtfinale soočil domačinom Francesom Tiafoejem.

Branilka naslova Coco Gauff se bo v ameriškem obračunu poskušala maščevati za poraz v četrtem krogu Wimbledona Emmi Navarro, medtem ko se bo Kitajka Zheng Qinwen, dobitnica zlate olimpijske medalje, v ponovitvi finala pariških iger pomerila s Hrvatico Donno Vekić. Druga nosilka in zmagovalka OP Avstralije Arina Sabalenka iz Belorusije bo prav tako v akciji in bo poskušala postati prva ženska po Nemki Angelique Kerber leta 2016, ki je v istem letu osvojila oba naslova na turnirjih za grand slam na trdi podlagi.

 

* Izidi:
- OP ZDA, grand slam (67,65 milijona evrov):
- moški, 3. krog:

Jannik Sinner (Ita/1) - Christopher O'Connell (Avs) 6:1, 6:4, 6:2;
Tomaš Machač (Češ) - David Goffin (Bel) 6:3, 6:1, 6:2;
Jack Draper (VBr/25) - Botic van de Zandschulp (Niz) 6:3, 6:4,6:2;
Tommy Paul (ZDA/14) - Gabriel Diallo (Kan) 6:7 (5), 6:3, 6:1, 7:6 (3);
Nuno Borges (Por) - Jakub Mešik (Češ) 6:7 (5), 6:1, 3:6, 7:6 (6), 6:0;
Danil Medvedjev (Rus/5) - Flavio Cobolli (Ita/31) 6:3, 6:4, 6:3;
Alex De Minaur (Avs/10) - Daniel Evans (VBr) 6:3, 6:7 (4), 6:0, 6:0;
Jordan Thompson (Avs) - Matteo Arnaldi (Ita/30) 7:5, 6:2, 7:6 (5);

- ženske, 3. krog:
Karolina Muchova (Češ) - Anastazija Potapova (Rus) 6:4, 6:2;
Jasmine Paolini (Ita/5) - Julija Putinceva (Kaz/30) 6:3, 6:4;
Jessica Pegula (ZDA/6) - Jessica Bouzas Maneiro (Špa) 6:3, 6:3;
Dijana Šnajder (Rus/18) - Sara Errani (Ita) 6:2, 6:2;
Iga Swiatek (Pol/1) - Anastasija Pavljučenkova (Rus/25) 6:4, 6:2;
Ljudmila Samsonova (Rus/16) - Ashlyn Krueger (ZDA) 6:1, 6:1;
Caroline Wozniacki (Dan) - Jessika Ponchet (Fra) 6:3, 6:2;
Beatriz Haddad Maia (Bra/22) - Ana Kalinskaja (Rua/15) 6:3, 6:1.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice