Šport > Kolesarstvo
11276 ogledov

Pogačar zgovoren s pedali, nato udaril še z jezikom: "Komaj čakam ..."

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je z zmagoslavno vrnitvijo potrdil odlično formo pred prihajajočim svetovnim prvenstvom v Zürichu.

Prvi kolesar sveta Tadej Pogačar se je že na drugi preizkušnji po tretji skupni zmagi na dirki po Franciji že vrnil na najvišjo stopničko. Za 22. zmago v sezoni oziroma 85. v karieri je slovenski šampion pokoril vso konkurenco na VN Montreala ter s tem potrdil vlogo enega izmed glavnih favoritov na prihajajočem svetovnem prvenstvu  v Zürichu (25. - 30. september).

Pogačar je vse dvome o zmagovalcu nedeljske preizkušnje, kjer je slavil drugič v karieri (2022, 2024), razrešil z napadom v predzadnjem krogu oziroma dobrih 23 kilometrov pred ciljem.

Tadej Pogačar Sladka zmaga Šport Pogačar spet pokazal mišice! Tako je tokrat presenetil konkurente

Petindvajsetletnik si je hitro privozil odločilno prednost, tako da so tekmeci za njim odločali samo še o tem, kdo bo dirko končal na drugem oziroma tretjem mestu. Med zasledovalci je imel največ moči Španec Pello Bilbao (Bahrain-Victorius), ki je zaostal 24 sekund, potem ko je nekoliko zmanjšal zaostanek, ker je Pogačar pozdravljal množico na ciljni ravnini.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Sprint zasledovalne skupine, ki je zaostala 40 sekund, za najnižjo stopničko na zmagovalnem odru je dobil Francoz Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step). Med Slovenci je bil Jan Tratnik 65., ostali dirke niso končali.

Pogačar si je po zmagoslavju na Touru, po katerem je samo še dva naslova oddaljen od izenačitve rekorda, vzel skoraj dvomesečni premor, na tekmovališča pa se je vrnil pred dnevi v Quebecu, kjer je dirko končal na sedmem mestu. Le dva dneva kasneje je znova dokazal, da mu trenutno v svetovnem kolesarstvu ni para in da bo tudi na prihajajočem prvenstvu glavni favorit za mavrično majico.

"Za nami je zelo vroč in zahteven dan. Odpeljali smo krog manj kot pred dvema letoma, a dirka zaradi tega ni bila bistveno drugačna. Zelo zahtevna dirka na čudoviti progi ob lepem vremenu, čeprav je bilo kar malo prevroče. Toda ne morem se pritoževati," je po zmagi v Montrealu povedal 25-letnik in dodal, da je bil napad v predzadnjem krogu načrtovan. "Takšen je bil načrt. Zelo dobro smo to izpeljali. Zelo sem vesel te zmage, to je bil ekipni uspeh."

Uspeh mu je dal dodaten zagon pred poslednjim vrhuncem sezone. "To je bila lepa vzpodbuda. Dobil sem dodatno samozavest za dirko čez dva tedna," je povedal dobitnik bronastega odličja na lanskem SP v Glasgowu. Da Pogačar pred začetkom prvenstva resnično prekipeva od samozavesti, pa razkrivajo naslednje besede: "Komaj čakam na Zürich! Zdaj se vračam domov, da oddelam še zadnji del priprav in opravim še zadnje treninge. Mi smo pripravljeni."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Idioti 15:21 16.september 2024.

    Piskaralo J.Ž.! Kaj ko bi ga nehal ti in ostali srati s srbizmom -POKORIO ĆITAV SVET ! Nit je on koga pokoril ,niti se ne tekmuje za to da bi nekoga pokoril ampak samo zmagal .Pokoriš si lahko ti svojo ...prikaži večvojo ženo, da je spraviš na kolena za radnju . Slovenci samo ZMAGUJEMO. Srbi pa, ker se s čem drugim ne morejo hvaliti POKORAVAJO !!

  • Nelaži 10:01 16.september 2024.

    organizatorjem kolesarskih dirk gre že pošteno na živce, da zmagujeta na tekmah Primož Roglič in Tadej Pogačar iz neke male Slovenije zato bodo storili marsikaj nepoštenega, da jima preprečijo zmage. Tudi zastrupljanje hrane ali pijače se bo verjetno še nadaljevalo.

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:18 16.september 2024.

    Mi tut komaj čakamo

Sorodne novice