Šport > Kolesarstvo
1801 ogledov

"Mislim, da sem se pravilno odločil glede OI"

Tadej Pogačar Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik se je po skoraj dveh mesecih vrnil na dirke.

Tadej Pogačar si je po svoji tretji skupni zmagi na dirki po Franciji vzel tekmovalni odmor. Izpustil je olimpijske igre v Parizu in Vuelto, ki jo tako ali tako ni imel v načrtu, ter se vrnil na klasiki v Quebecu, kjer je bil do zadnjega kilometra krepko v igri za zmago, na koncu pa v sprintu zasedel sedmo mesto. 

Že pred dirko v francoskem delu Kanade je spregovoril tudi o svojem nenastopu na OI: "Ni mi bilo všeč, da so me nekateri silili v nastop in govorili, da bi zlahka osvojil kolajno. V kolesarstvu ni nič lahko, še zlasti na olimpijskih igrah in na takšni trasi. Mislim, da sem se pravilno odločil glede OI, saj sem bil že naslednji dan po koncu Toura povsem uničen."

"Noge so bile utrujene, imel sem težko sezono od dirke Strade Bianche do Toura. Vseskozi sem vozil na vso moč, bil sem v dobri formi, po Touru pa sem preprosto odklopil, moje telo se je kar ugasnilo in dva tedna sem se počutil zelo slabo," je v Kanadi izjavil Pogačar.

 

Ta je v tem letu slavil na Strade Bianche, dirki po Kataloniji, na spomeniku Liege - Bastogne - Liege, na Giru in Touru.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

V nedeljo bo kolesaril še na dirki Grand Prix Cycliste de Montréal, ki bo odlična priprava za svetovno prvenstvo v Zürichu. Tega je sicer pred sezono izpostavil kot glavni cilj leta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • atamama 09:20 14.september 2024.

    Drugače pa vsi ki pravite, da je Pogačar počival in da je zato spustil OI predlagam da si preberete kako je sramotil Slovenijo in KZS ter OK nekako zbirka vsek izjav: https://www.bbc.com/sport/cycling/articles/c4ng87zzgl6o . Če to ni vredno obsojanja potem pa ...prikaži veča mi ni jasno kaj bi še radi.... razen če niste žlahta....

  • francek 08:53 14.september 2024.

    Glede na rezultate kolesarjev na OI bi moral biti Penko zamenjan, če sam ne zna odstopiti. Na prejšnjih OI pod drugim vodstvom so bili rezultati odlični.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:12 14.september 2024.

    Ata,nimaš pojma,tle se je šlo kdo bo zmagal v odločitvi a urška gre al ne,pa je zmagal un pezde na KZS

Sorodne novice