Šport > Kolesarstvo
3271 ogledov

Najhitrejši kolesar sveta razkril, kako ga je Pogačar vabil k ekipi UAE

Tadej Pogačar in Jasper Philipsen Profimedia
Najboljši sprinter zadnjih let bi se skorajda pridružil svojemu odličnemu prijatelju Pogačarju pri zvezdniški ekipi UAE Team Emirates.

Čeprav Jasperja Philipsena pogodba za ekipo Alpecin-Deceuninck veže vse do konca leta 2028, je najboljši sprinter zadnjih let eden najbolj iskanih kolesarjev na trgu, potem ko so se po prestopu Primoža Rogliča iz Jumbo-Visme k Bori v kolesarskem svetu odprla vrata prestopom, ko v stilu nogometnih nakupov ekipe drugim ekipam preprosto plačajo odškodnino za kolesarje, ki imajo še veljavne pogodbe.

Vsaka ekipa bi si želela imeti najhitrejšega kolesarja sveta v svojih vrstah, a je izjemni Belgijec, devetkratni etapni zmagovalec dirke po Franciji, v pogovoru za podkast Stamcafé Koers potrdil, da je kljub številnim ponudbam in zanimanju, najbolj smiselno, da še naprej ostane član ekipe Alpecin-Deceuninck.

"Zadovoljen sem s ponudbo, ki so mi jo ponudili, ter vesel, da lahko ostanem z ekipo," je namigovanja o prestopu v samem začteku zavrnil zmagovalec kolesarskega spomenika Milano-San Remo.

Tadej Pogačar in Jasper Philipsen | Avtor: Profimedia Profimedia

Med glavnimi snubci 26-letnega Belgijca naj bi bila tudi zvezdniška ekipa UAE Team Emirates, za katero je pred svojimi najboljšimi leti Philipsen že nastopal med leti 2019 in 2021. Tekom svojih let pri UAE Team Emirates je najhitrejši kolesar zadnjih let stkal izjemne prijateljske vezi z najboljšim kolesarjem zadnjih let, Tadejem Pogačarjem, ki naj bi igral pomembno vlogo pri novačenju Philipsena.

"Ja, res je. Tadej je govoril o tem, kako lepo bi bilo, če bi se vrnil k ekipi UAE Team Emirates. Toda Tadej se seveda zaveda, da ni vse odvisno od naju, da je ekipa UAE tista, ki sprejema odločitve," je Philipsen razkril, da očitno s strani UAE Team Emirates ni prišla nobena zadovoljiva ponudba na naslov ekipe Alpecin-Deceuninck. "Seveda bi bilo lepo ponovno voziti za isto ekipo s Tadejem, toda vseeno verjamem, da je bila iz športnega vidika najboljša odločitev, da ostanem pri sedanji ekipi."

Čeprav sta s Pogačarjem velika prijatelja, se vendarle zdi, da je Philipsen z vidika lastnih ambicij sprejel pravilno odločitev. UAE Team Emirates namreč ne slovi kot ekipa za sprinterske zaključke, pač pa ekipa za skupne razvrstitve. Pri Alpecin-Deceuninck ima tako kot svojega glavnega pomočnika v zaključkih na voljo izjemnega Mathieuja van der Poela, medtem ko pri ekipi UAE-ja, kjer se (upravičeno) vse vrti okoli Pogačarja, takšnega luksuza seveda ne bi imel.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice