Šport > Kolesarstvo
1724 ogledov

Pogi v zadnji km povsem spredaj, nato zmaga njegovega velikega prijatelja

Tadej Pogačar, Michael Matthews Profimedia
Michael Matthews je še tretjič osvojil dirko po cestah Quebeca.

Tadej Pogačar je že na prvi dirki po skoraj dvomesečnem premoru prikazal dobro formo. Na zadnjem resnejšem vzponu v Quebecu je napadel, a se ga je kot edini uspel držati odlični belgijski sprinter Arnaud De Lie. Slovenski as je očitno ocenil, da v sprintu nima prave možnosti, zato je odnehal z močnejšim pritiskanjem na pedala.

Pogačar je imel to smolo, da sta se De Lieju pridružila še dva njegova moštvena kolega iz ekipe Lotto-–Dstny, zmagovalec Gira in Toura pa sam ni zmogel odgovarjati na izmenične poizkuse tekmecev. Četverici so se pred zadnjim kilometrom pridružili še ostali kolesarji in sledil je sprint precejšnjega števila kolesarjev.

V njem je bil najmočnejši Avstralec Michael Matthews (Jayco–AlUla), veliki Pogačarjev prijatelj je tako še tretjič osvojil Grand Prix Cycliste de Québec. Je edini s tremi zmagami na tej veliki nagradi. Po dve imata njegov rojak Simon Gerrans in Slovak Peter Sagan.

Pogačar je v sprintu, nekoliko je bil zaprt v gneči, zasedel 7. mesto. Kot drugi je ciljno črto prečkal Biniam Girmay (Intermarché–Wanty), kot tretji pa Rudy Molard (Groupama - FDJ).

V času zmagovalca je ciljno črto prečkal tudi Matej Mohorič (Bahrain-Victorius) na 30. mestu, njegov lanski dosežek, peto mesto, bo tako obveljal kot najboljši slovenski izid doslej v Quebecu.

Jan Tratnik (Visma - Lease a bike) je zaostal za 52 sekund in bil 72. Matevž Govekar, ki je v Kanado prišel s popotnico etapne zmage zadnji dan dirke po Veliki Britaniji, in Pogačarjev pomočnik v ekipi emiratov Domen Novak sta končala v ozadju.

V nedeljo bo na kanadskih tleh še VN Montreala, ki je precej težja in posledično ustreza tudi hribolazcem. Pogačar je na njej zmagal pred dvema letoma, ko je v sprintu ugnal tokrat zaradi poškodbe odsotnega Belgijca Wouta Van Aerta.

Komentarjev 4
  • Avatar Jašna53
    Jašna53 05:49 14.september 2024.

    In kaj zdej, ko je tako veleopevani pogaćar crknu pred ciljem, a je kriv organizator, ker je postavil predolgo traso???

Sorodne novice