Šport > Košarka
30564 ogledov

Noro, kaj je tokrat pred tekmo Luka prosil selektorja Sekulića

Slovenija - Brazilija Anže Petkovšek
Slovenija je na krilih izjemnega Luke Dončića premagala Brazilijo za uspešno generalko pred kvalifikacijskim turnirjem za olimpijske igre.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je še pred desetimi dnevi igral veliki finale lige NBA, v petek pa je že oblekel reprezentančni dres ter svojim kolegom pomagal do pomembne zmage nad Brazilijo, ki bo zagotovo dvignila moralo v ekipi pred kvalifikacijskim turnirjem za olimpijske igre v Pireju, ki jih čaka od 2. do 7. julija.

"Zmaga pred odhodom v Pirej je zelo dobrodošla, zavedamo pa se, da nam zmanjkuje časa za dodatno uigravanje. Na treningih, ki nas čakajo, želimo izpiliti določene podrobnosti, tako da bomo za tekmece čim bolj raznoliki in nepredvidljivi," je po tekmi izjavil slovenski selektor Aleksander Sekulić, ki je tokrat prvič lahko računal tudi na pomoč svojega prvega zvezdnika.

Slovenija -  Brazilija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Slovenija je pred 8.000-glavo množico v Stožicah Brazilijo odpravila s 86:80, junak tekme pa je bil naš mladi zvezdnik, ki je v dobrih 31 minutah na parketu dosegel 32 točk ob metu 11:19 iz igre, ob tem pa je zbral še 7 skokov in 7 podaj (statistični indeks 34). Imel je še dve ukradeni žogi, eno izgubljeno, tekmeci pa so nad njim naredili enajst osebnih napak.

Dončić si je sicer želel igrati že na torkovi tekmi proti Litvi, vsega en dan zatem, ko se je pridružil reprezentanci, a mu je vodstvo na čelu s selektorjem Sekulićem odsvetovalo in na koncu tudi prepovedalo nastop, potem ko se je v domovino vrnil po zelo dolgi in naporni sezoni, tekom katere so ga mučile tudi številne poškodbe.

Slovenija -  Brazilija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

A že za tekmo z Brazilijo je imel Luka novo prošnjo za Sekulića, ki pa mu jo je tokrat uslišal. "Dončić je pred tekmo dejal, da želi čim več minut, da pride nazaj v ritem. Čeprav je še pred kratkim igral v finalu lige NBA, ima neverjetno željo za tekmovanje in dokazovanje," je pojasnil Sekulić, ki je tokrat Luki namenil dobrih 31 minut, v katerih je Slovenija nadigrala Brazilijo za 12 točk.

Koliko tej ekipi pomeni Luka Dončić, pa je po tekmi priznal tudi dolgoletni slovenski kapetan Edo Murić, ki se zaveda, da je Slovenija z Luko ena povsem drugačna ekipa. "Morda se nam je malo poznala utrujenost po dveh tekmah z Litvo, a na srečo je bil tu Luka Dončić, ki je poskrbel, da smo tekmo mirno pripeljali do konca. Zagotovo je to lepa popotnica pred odhodom v Pirej, kjer upam, da bomo pokazali podobne predstave."

Slovenija -  Brazilija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Dončić je v ekipo prinesel svežino, pozitivno energijo, je zabaven in komunikativen, pravi vodja na igrišču in izven njega, zato je lepo biti v njegovi družbi," je zaključil Murić, ki se vrača po dolgotrajni poškodbi, zaradi katere je izpustil celotno klubsko sezono.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice