Šport > Moto športi
71 ogledov

Na vrhu dva McLarna, slab dan Verstappna

Lando Norris Profimedia
Norris najhitrejši v kvalifikacijah za veliko nagrado Italije.

Britanski dirkač Lando Norris (McLaren) je bil najhitrejši v današnjih kvalifikacijah pred nedeljsko dirko voznikov formule 1 za VN Italije. Drugi je bil njegov moštveni kolega Oscar Piastri, tretji pa George Russell iz Mercedesa. Precej slabo je nastopil vodilni v skupnem seštevku Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), ki je bil šele sedmi.

Za Norrisa je bil to peti pole position v karieri in četrti v letošnji sezoni. Svojega moštvenega kolega Piastrija je ugnal za 0,109 sekunde. Tretjeuvrščeni Britanec Russell je za zmagovalcem kvalifikacij zaostal za 0,113 sekunde.

Četrto in peto mesto je pripadlo dirkačema Ferrarija Charlesu Leclercu in Carlosu Sainzu, za katerima se je zvrstil sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes). Vodilni v skupnem seštevku Verstappen (Red Bull) je osvojil šele sedmo mesto, medtem ko je njegov moštveni kolega Sergio Perez končal mesto za njim.

Najhitrejši v današnjih kvalifikacijah in drugovrščeni v skupnem seštevku Lando Norris z 225 točkami za vodilnim Verstappnom zaostaja za 70 točk. Tretjem mesto zaseda Leclerc, ki je doslej zbral 192 točk.

Dirka za VN Italije v Monzi se bo začela v nedeljo ob 15. uri. Do konca sezone ji bo sledilo še osem dirk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice