Šport
3472 ogledov

Noro, zakaj naša šampionka v soboto ne bo branila naslova svetovne prvakinje

Ema Kozin Twitter
Ema Kozin je zaradi administrativnega zapleta ostala brez dvoboja v ZDA.

Slovenska boksarka Ema Kozin bi morala v soboto v Las Vegasu braniti naslov svetovne prvakinje v supervelterski kategoriji po različicah WBC in WBO. Vendar pa so dvoboj odpovedali, ker slovenska boksarka ni pravočasno pridobila delovne vize za ZDA, je na Facebooku sporočil njen trener in menedžer Rudolf Pavlin.

"Sploh ne vem, kaj na rečem. Do ponedeljka, ko smo imeli termin na ameriškem veleposlaništvu, nismo pravočasno prejeli potrebne kode za pridobitev delovne vize. Ne vem, kje se je zataknilo, kajti mi smo storili vse potrebno," je za spletno Delo zaplet potrdil Pavlin.

Za zdaj še ni jasno, kdaj in kje bo lahko šla slovenska boksarka znova v ring. "Obljubili so nam, da bo Ema v treh tednih dobila nov termin za dvoboj, s katero tekmico in kje naj bi se pomerili, pa še ni jasno," je še zatrdil menedžer in trener Kozinove.

Rudi Pavlin in Ema Kozin | Avtor: Twitter Twitter

Petindvajsetletna Ema Kozin je imela dogovorjen dvoboj z izkušeno 42-letno v Kolumbiji rojeno Norvežanko Cecilio Braekhus, vodilno boksarko na svetovni lestvici v tej kategoriji.

Braekhus, ki ima v svoji karieri na računu 37 zmag, en neodločen izid in dva poraza, se bo namesto s Slovenko za začasni šampionski pas WBC pomerila z Američanko Maricelo Cornejo (19 zmag, 6 porazov).

Kozin je do naslova svetovne prvakinje po različicah WBC in WBO prišla novembra po zmagi nad Škotinjo Hannah Rankin. Največjo zmago v karieri, sicer 24. poklicno, je takrat dosegla po desetih rundah in sodniški odločitvi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 12:35 08.avgust 2024.

    Mislim, da je to napaka njenega štaba. Vize se ne urejuje kot nekaj samo po sebi umevnega, ampak vsaj mesec ali dva prej, pa ni važno si znana osebnost ali ne. Ker če te uradno zavrnejo, ti zmanjka časa za ...prikaži več manevriranje ali pa za zagotovila (pogoje), ki jih nekatere države zahtevajo pred odobritvijo.

Sorodne novice