Šport
128 ogledov

Slovenski hokejisti začenjajo lov na olimpijske sanje

Slovenska hokejska reprezentanca Profimedia
Hokejisti danes začenjajo lov na olimpijske igre v Cortini in Milanu 2026.

Slovenska moška hokejska reprezentanca bo danes v Rigi odigrala prvo tekmo kvalifikacijskega turnirja za zimske olimpijske igre v Cortini in Milanu leta 2026. Njihov tekmec bodo domačini Latvijci. Slovenci se bodo ob tem pomerili še s Francozi in Ukrajinci.

Latvijci veljajo za stalne člane elitne divizije, pri čemer so lani na domačem svetovnem prvenstvu osvojili prvo medaljo, saj so se okitili z bronom. Slovenci so se z njimi doslej pomerili 12-krat in zabeležili deset porazov ter zgolj dve zmagi. Zavoljo domačega terena in vsaj na papirju večje kakovosti igralcev, tekmeci iz Baltika tudi tokrat veljajo za favorite.

Z zmago bi si slovenski hokejisti na stežaj odprli vrata igranja pod petimi krogi čez slabi dve leti, medtem ko bi poraz pustil zgolj teoretične možnosti za še tretjo uresničitev olimpijskih sanj.

V moštvu je kar nekaj igralcev, ki so omenjene sanje že dosegli, med katere spada tudi napadalec Robert Sabolič. "Že dvakrat nam je uspelo. Favoriti nismo, smo na tretjem mestu na papirju. Dali bomo vse od sebe in videli, kam nas bo to pripeljalo," je pred odhodom v Rigo dejal Sabolič.

Podobno optimističen je tudi selektor Edo Terglav: "Imamo veliko fantov, ki so že doživeli olimpijske igre, kar je velika prednost, saj bodo novincem dali dodatno energijo." Terglav je sicer v Rigo odpeljal močnejše moštvo kot na svetovno prvenstvo v Bolzano, v njem pa znova ne bo prvega zvezdnika Anžeta Kopitarja.

Tekma z Latvijo se bo začela ob 19. uri. V petek ob 15. uri bodo Slovenci prekrižali palice še s Francozi, za zaključek turnirja v nedeljo pa točno opoldne še z Ukrajinci.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice