Svet
1063 ogledov

Ubil jih je, medtem ko so spali

Forest Park Chicago vlak Profimedia Vlak na postaji Dorest Park v predmestju Chicaga.
Trije umrli na kraju zločina, eden med prevozom v bolnišnico.

V strelskem napadu na vlaku javnega prometa ameriškega mesta Chicago so bili v ponedeljek ubiti štirje ljudje. Policija je napadalca prijela kmalu po napadu, njegova identiteta in motiv pa zaenkrat nista znana.

Žrtve so na vlaku sedele ločeno, po izpovedih prič pa so med napadom spale. Trije ljudje so umrli na prizorišču, četrta oseba pa kmalu po prevozu v bolnišnico, navedbe policije povzemajo ameriški mediji.

Policija meni, da je šlo za osamljen incident, motiv pa uvodoma ni bil znan. Načelnik policije predela Forest Park Chris Chin je na novinarski konferenci povedal, da so osumljenca približno uro in pol po napadu ujeli s pomočjo varnostnih kamer in potnikov železnice, ki so opazili osebo, ki je ustrezala opisu napadalca.

Čikaški prometni urad (CTA) je streljanje označil za gnusno in hudo nasilno dejanje, ki se ne bi smelo zgoditi na javnem vlaku in to sredi mirnega prazničnega dne. Američani so v ponedeljek praznovali dan dela.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice