Magazin > VIP
7249 ogledov

Spremenjen prometni režim zaradi pogreba Anite Ogulin, vozili bodo posebni avtobusi

Anita Ogulin
Danes na zadnjo pot spremljajo eno naših najpomembnejših humanitark Anito Ogulin.

V 73. letu starosti se je po hudi bolezni ta teden poslovila Anita Ogulin. Zveza Anita Ogulin in ZPM je sporočila, da bo "slovo od Anite Ogulin potekalo z državniškimi častmi, vsa sredstva, podarjena v spomin nanjo, pa se bodo stekala v pred nedavno ustanovljen Anitin sklad za hitro pomoč družinam v stiski". Kdor želi prispevati, lahko to stori tudi s poslanim SMS sporočilom z geslom ANITA10 na številko 1919. 

Pogreb se bo začel ob 11. uri na pokopališču Ljubljana - Polje/Polje iz mrliške vežice 1. Ker pričakujejo, da se bo od nje želelo posloviti veliko ljudi, je Mestna občina Ljubljana do pokopališča organizirali poseben prevoz z mestnimi avtobusi. Parkiranje bo mogoče na P+R Studenec (pri trgovini Hofer na Zaloški cesti) in na parkirišču pri Zdravstvenem domu Polje. V neposredni bližini obeh parkirišč sta postajališči mestnih avtobusov, od koder bodo posebni avtobusi vozili do postajališča Polje, ki je blizu pokopališča. Posebni avtobusi bodo vozili tudi od začasnega parkirišča nasproti Močilnikarjeve ulice. Avtobusi bodo vozili od 9. ure naprej ter po končani pogrebni slovesnosti. Med 8. in 13. uro bo na Zadobrovški cesti veljal poseben prometni režim. Promet bo potekal le v eno smer, omogočena bodo dodatna parkirana mesta. Mestni avtobusi na linijah 12 in 25 bodo vozili po spremenjenih trasah.

Anita Ogulin je letos za svoje humanitarno delo prejela državno odlikovanje zlati red za zasluge. Zveza prijateljev mladine Moste-Polje se je njej v čast preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM. "Z veliko častjo, z velikim priznanjem, veliko hvaležnostjo ter tudi ponižnostjo soglašam, da se moje ime doda imenu organizacije," je zapisala ob objavi novice o preimenovanju zveze.

 

Pred dobrima dvema letoma so ji diagnosticirali kronično levkemijo in mnogocelični limfom B. Kot je dejala, je prve simptome občutila že okoli petdesetega leta, kar je pripisala hormonskim spremembam, znojenje in utrujenost pa je povezovala z dolgim, pogosto tudi težkim delavnikom. Ko je prišla na Onkološki inštitut, je punkcija je pokazala, da ima B velikocelični limfom v zadnji fazi. "Seveda so mi povedali, da sem sem prišla veliko, veliko prepozno, ter da bi bilo bolje, če bi malo prej poslušala svoje telo," je dejala septembra. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice