Magazin > VIP
63124 ogledov

Tega nihče ni pričakoval, a naša igralka že 10 let srečna z 20 let mlajšim!

Nataša Barbara Gračner Mediaspeed
Še vedno zaljubljena.

Da se je ena naših najboljših igralk Nataša Barbara Gračner ob razhodu z igralcem Brankom Šturbejem že leta 2014 zagrela za dvajset let mlajšega igralskega kolega, ni skrivnost. Nataši je srce ogrel Jernej Gašperin, s katerim sta kljub dvomu številnih, ker je med njima tako velika starostna razlika, srečna še danes. 

Nataša Barbara Gračner je članica SNG Drama Ljubljana od leta 1998. Odigrala je več kot dvesto gledaliških, filmskih, televizijskih in radijskih vlog, ki so brez izjeme poglobljene karakterne študije dramskih likov različnih izvorov. Je vrhunska gledališka in filmska igralka z visoko artikulacijo izraznih sredstev, ki jo odlikujejo poglobljena natančnost izvedbe z lucidno samorefleksivno noto, tankočuten posluh za odrski govor in mogočno preigravanje emotivnih stanj. 

S predstavami se je udeležila pomembnih festivalov po Evropi, Ameriki in Aziji ter prejela veliko najvišjih priznanj, med njimi nagrado Prešernovega sklada, devet Borštnikovih nagrad, več filmskih in številne mednarodne. Ima status igralke prvakinje. Poleg igralskega dela se posveča tudi gledališki režiji. Je predstojnica katedre za dramsko igro in redna profesorica za dramsko igro in umetniško besedo na AGRFT, piše na spletni strani drama.si

Jernej Gašperin se je rodil 3. decembra 1989 na Jesenicah. Na ljubljansko AGRFT se je vpisal leta 2008, danes je član MGL-ja. Zaigral je tudi na filmu, in sicer v celovečernem prvencu Klemna Dvornika Kruha in iger (2011), v filmskem projektu Vsak pravi pesnik Nejca Sajeta in Jeffreyja Younga (2014), v glavni vlogi v celovečernem filmu Utrip ljubezni Borisa Petkovića (2015) … 

Redno sodeluje tudi z Radiotelevizijo Slovenija v raznovrstnih radijskih in televizijskih projektih. Nastopil je v dveh sezonah televizijske nadaljevanke Nova dvajseta (2013–2015). Sodeloval je v kriminalnih serijah Jezero Tadeja Goloba (r. Matevž Luzar) in V imenu ljudstva (r. Vojko Anzeljc). Je del ekipe Mini teatra, kjer občasno igra večkrat nagrajeno predstavo Macbeth after Shakespeare/Macbeth po Shakespearu v režiji Ivice Buljana, piše na spletni strani mgl.si.

Komentarjev 1
  • Avatar lopov
    lopov 12:53 29.junij 2024.

    DRMAJ ... v tem je poanta sreče ...

Sorodne novice