Slovenija
5427 ogledov

Vremenska napoved: V teh krajih bo prihodnje dni peklensko vroče

vročinski val vročina vreme termometer Profimedia
Vročina prihodnjih nekaj dni ne bo popustila. Osvežitev lahko pričakujemo šele konec tedna.

Za južno polovico države velja oranžno vremensko opozorilo zaradi visoke toplotne obremenitve. Vročina bo po napovedih agencije za okolje najbolj izrazita na Primorskem, kjer velja velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Danes se bodo najvišje dnevne temperature povzpele vse do 37 °C. Danes lahko tako visoke temperature pričakujejo v Novi Gorici in Črnomlju. Zgolj stopinjo manj naj bi bilo v Tolminu, Lendavi, Ljubljani, Kopru, Novem mestu, Krškem in Ilirski Bistrici.

Podobno situacijo lahko pričakujemo tudi jutri, ko so popoldne možne tudi kakšne nevihte. V sredo in četrtek se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije možne posamezne nevihte.

V petek in soboto bo prevladovalo sončno in vroče vreme. V popoldanskem času bodo možne posamezne nevihte, ki bodo verjetnejše v soboto. Najvišje dnevne temperature bodo po podatkih agencije za okolje še vedno od 32 do 37 °C. V nedeljo nas bo prešla vremenska fronta, zato lahko pričakujemo "pestro vremensko dogajanje", pravijo pri Neurje.si.

"V nedeljo kaže na spremenljivo oblačno vreme s plohami in nevihtami. Vročina bo začela popuščati. V ponedeljek bodo še možne krajevne padavine. V torek in sredo bo najverjetneje suho in sončno, najviše temperature bodo verjetno okoli 30 °C," o tem, kaj sledi v prihodnjem tednu pravijo na agenciji za okolje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar NickMason
    NickMason 11:25 12.avgust 2024.

    Vroče je samo tistim,ki morajo delat,ne glede kje je,vsi ostali lepo se hladijo in vsak na svoj način.