Šport > Euro 2024
3509 ogledov

Hrvaška ostaja na dnu lestvice, čaka jo težko delo

Euro 2024, Hrvaška - Albanija Epa
Hrvaška in Albanija po razburljivi končnici do delitve točk.

Nogometni reprezentanci Hrvaške in Albanije sta v tekmi drugega kroga skupine B na evropskem prvenstvu v Hamburgu remizirali z 2:2 (0:1). Obe reprezentanci sta tako po uvodnem porazu prišli do prve točke na tem EP.

Hrvati so za uvod z 0:3 izgubili proti Španiji, Albanci pa so kljub najhitrejšemu golu v zgodovini EP, ko je po vsega 23 sekundah zadel Nedim Bajrami, z 1:2 izgubili proti Italiji.

Albanijo je tokrat v vodstvo v 11. minuti popeljal Qazim Laci, ki je po predložku z desne strani zadel z glavo. Albanci so bili v prvem polčasu precej boljši, a je z dvema dobrima obrambama njihovo višjo prednost preprečil hrvaški vratar Dominik Livaković. 

Varovanci brazilskega stratega Sylvinha so namreč imeli po enem izmed protinapadov izjemno priložnost, Kristjan Asllani je prišel sam pred Livakovića, a je bil slednji uspešnejši. Do konca prvega polčasa se izid ni več spremenil, čeprav je morala v sodnikovem dodatku hrvaška številka ena znova posredovati, tokrat po poskusu z glavo Reya Manaja.

Hrvaška reprezentanca je v drugem polčasu vseskozi napadala, preobrat ji je uspelo izpeljati v razmaku dveh minut sredi drugega polčasa. Najprej je na svoj rojstni dan zadel Andrej Kramarić (74. minuta), po strelu Luke Sučića in blokadi Berata Djimsitija pa se je žoga nesrečno za Albance odbila v njihovo mrežo. Avtogol je bil pripisan Klausu Gjasuli (76.).

A Hrvati v razburljivi končnici niso zadržali zmage, točko je Albaniji priigral prav Gjasula. Ta je po podaji v šestnajsterec ostal sam na enajstih metrtih in poskrbel za končnih 2:2.

Euro 2024, Hrvaška - Albanija | Avtor: Epa Epa

Albanci so sicer že prej zamudili dve lepi priložnosti za izenačenje. Albanci so po strelu Arberja Hoxhe imeli prvo priložnost za točko, vendar se je znova izkazal Livaković, strel nekdanjega člana Mure Mirlinda Dakuja pa so Hrvati blokirali.

Tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom bi lahko zmago Hrvaški sicer prinesel Mateo Kovačić, a se je izkazal vratar Thomas Strakosha.

Albanci so zaradi boljše gol razlike na lestvici skupine B ostali pred Hrvaško, ta bo zdaj v zadnjem krogu skupinskega dela iskala zmago proti Italiji.

Lestvica:
1. Španija        1   1  0  0  3:0  3
2. Italija        1   1  0  0  2:1  3
3. Albanija       2   0  1  1  3:4  1
4. Hrvaška        2   0  1  1  2:5  1
Komentarjev 3
  • Enzgg4 20:22 19.junij 2024.

    Prav žal mi je, da letos spet ne bom sel dol, da bi se lahko v živo naslajal, kako stokajo in jokajo. Neprecenljivo.

  • vzev 18:25 19.junij 2024.

    Kako lepo je Hrvate videti na 4. mestu. Upam da tam tudi ostanejo. Jim privoščim, da jim še Italijani dajo isto klofuto kot so jim jo Španci.

  • Ender3 18:01 19.junij 2024.

    Vatreni so vedno bolj kockasti..Ne gre in ne gre po planu..Danes so celo v parlamentu zaradi tekme prekinili delo. Zaradi nogometa želijo ustaviti čas..

Sorodne novice