Šport > Košarka
1319 ogledov

Neverjeten podatek o NBA zvezdniku, milijoni vrženi stran

John Wall Profimedia John Wall.
Pogodbe v ligi NBA so včasih zares bizarne. Eno takšnih je podpisal John Wall.

Pred nekaj leti je John Wall veljal za enega najboljših organizatorjev igre v ligi NBA. Nasprotnike je frustriral s svojo hitrostjo in prodori ter veljal za enega od zvezdnikov tekmovanja.

Aprila 2017 je podpisal donosno pogodbo z Washington Wizards. S to pogodbo je v štirih letih v žep pospravil 171 milijonov dolarjev (155 milijonov evrov), torej krepko več kot 40 milijonov dolarjev na sezono.

Po tem ko v Washingtonu, tudi zaradi številnih poškodb, ni upravičil visokih pričakovanj, je bil decembra 2020 poslan k Houston Rockets, v nasprotno smer je odšel Russell Westbrook.

V Houstonu je Wall izkoristil pravico, da na svojo željo še za dodatno leto podaljša pogodbo, kar mu je navrglo dodatnih 47 milijonov dolarjev.

Houston je nato odkupil njegovo pogodbo, tako da je kot prost igralec leta 2022 podpisal za Los Angeles Clippers, od letošnjega februarja pa je brez delodajalca.

Statistika in primerjava z drugimi zvezdniki

John Wall | Avtor: Profimedia Profimedia

Wall je vse od podpisa donosne pogodbe leta 2017 odigral le 147 tekem v ligi NBA. Dwyane Wade, ki se je upokojil leta 2019, je v istem obdobju odigral le osem tekem manj kot Wall (139), prav tako leta 2019 upokojeni Dirk Nowitzki pa 19 tekem manj (128).

Wall, prvi izbor na naboru leta 2010, je v svoji NBA karieri na tekmo povprečno dosegal 18,7 točke in 8,9 asistence. Čeprav šteje le 34 let je zelo verjetno, da je petkratni udeleženec tekme All-Star že odigral svoje zadnje srečanje v NBA.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice