Šport > Košarka
2263 ogledov

LeBron James se je odločil, kje bo nadaljeval kariero

Luka Dončić in LeBron James Profimedia
LeBron James je podpisal novo dveletno pogodbo z Los Angeles Lakers.

Ameriški košarkarski zvezdnik LeBron James je podpisal novo dveletno pogodbo in ostaja član Los Angeles Lakers v severnoameriški ligi NBA, poroča dobro obveščeni košarkarski novinar Adrian Wojnarowski iz medijske hiše ESPN. Devetintridesetletni James bo na sezono prejel 52 milijonov dolarjev oz. 48,3 milijona evrov.

Legendarni košarkar iz Akrona v Ohiu bo tako v NBA igral vsaj do 41 leta starosti, v prihodnjem tekmovalnem obdobju pa se mu bo pri jezernikih pridružil tudi sin Bronny James. Ta je bil na nedavnem naboru izbran kot 55. Posledično bosta postala prvi oče in sin, ki bosta istočasno igrala v najmočnejši košarkarski ligi NBA.

V dveletni pogodbi štirikratnega prvaka lige NBA je tudi opcija, da se po prihajajoči sezoni 2024/25 znova odloči postati prost igralec, podobno kot je storil to poletje.

LeBron James je sicer kariero v NBA začel že v sezoni 2003/04, v vsem tem času pa je s Cleveland Cavaliers v dveh različnih obdobjih ter z Miami Heat in Los Angeles Lakers dosegel 40.474 točk, kar je rekordna znamka.

Naslov prvaka je osvojil štirikrat, po enkrat s Clevelandom (2016) in Los Angelesom (2020), dvakrat pa z Miami Heat (2012, 2013).

V minuli sezoni je z jezerniki pot končal v 1. krogu končnice proti Denver Nuggets. V rednem delu je v povprečju dosegel 25,7 točke, 8,3 podaje in 7,3 podaje na tekmo, odigral pa jih je 71.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice