Šport > Košarka
42950 ogledov

Neverjetno, kakšno nespoštovanje novincev do Luke Dončića!

Luka Dončić Profimedia
Izmed petih novincev lige NBA niti eden ni izbral Dončića kot najboljšega igralca iz trojice Luka, Anthony Edwards in Jayson Tatum.

V ligi NBA je v zadnjih dneh zagotovo najbolj odmevna tema nabor 2024, preko katerega so se mnoge ekipe okrepile s številnimi novinci, ki bodo prihodnjo sezono prvič zaigrali v ligi NBA.

Nadarjeni mladeniči so se tako znašli v središču pozornosti in doživeli svojih prvih pet minut slave, preden se odpre trg prostih NBA igralcev in jim že uveljavljeni zvezdniki znova prevzamejo večino pozornosti.

Tekom vse te medijske pozornosti pa je določene novince pričakalo zanimivo vprašanje ... Na voljo imate tri superzvezdnike lige NBA, Luko Dončića, Jaysona Tatuma in Anthonyja Edwardsa. Koga bi uvrstili v prvo postavo, koga posadili na klop in koga odpustili?

Bronny James, sin legendarnega LeBrona Jamesa, ki je bil kot 55. izbran s strani Los Angeles Lakers, se je odločil, da v prvo postavo umesti "Anta", Luko posadi na klop ter odpusti Tatuma.

Zelo zanimiva izbira, če primerjamo lanske številke. Luka je bil namreč uvrščen v prvo peterko lige, sezono je končal kot najboljši strelec lige, povprečno je na tekmo dosegal 33,9 točk, 9,2 skokov in 9,8 asistenc, ekipo pa je na lastnih ramenih pripeljal vse do velikega finala.

Anthony Edwards | Avtor: Profimedia Profimedia

Na drugi strani imamo Anthonyja Edwardsa, katerega so skupaj z njegovo Minnesoto Timberwolves Mavericks osmešili v konferenčnem finalu, Ant pa je bil na koncu leta uvrščen v drugo peterko lige, povprečno pa je dosegal 25,9 točk, 5,4 skoke in 5,1 asistenc na tekmo. Odlične številke, a niti slučajno primerljive z Luko.

Jayson Tatum pa je z Boston Celtics resda osvojil šampionski prstan, a ni bil niti najboljši košarkar svojega lastnega moštva. Bil je sicer izbran v prvo peterko sezone, povprečno pa je dosegal 26,9 točk, 8,1 skokov in 4,9 asistenc na tekmo.

Jayson Tatum | Avtor: Epa Epa

A če nas "zabava" izbira mladega Jamesa, je šel še dlje Ulirich Chomche. Kamerunec, ki je bil izbran kot 57. s strani Memphis Grizzlies, a nemudoma poslan k Toronto Raptors, se je odločil, da bi celo odpustil Luko, medtem ko bi v prvo postavo uvrstil Tatuma, na klop pa bi posadil Edwardsa.

Omenjeno vprašanje so prejeli še Terrence Shannon Jr. (27. izbor s strani Minnesote Timberwolves), ki pametno ni želel odgovoriti na vprašanje, ter Oso Ighodaro (40. izbor s strani Portland Trail Blazers, zamenjan k Phoenix Suns), KJ Simpson (42. izbor s strani Charlotte Hornets) in Justin Edwards (neizbran na naboru, podpisal za Philadelphio 76ers), ki pa so se vsi odločili, da v prvo postavo umestijo Anthonyja Edwardsa, na klop posadijo Luko in se znebijo Tatuma.

Zanimivo bo videti, če bodo podobnega mnenja tudi po svoji prvi sezoni, ko jim bo Luka zagotovo odčital pravo košarkarsko lekcijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • silvester9 12:44 01.julij 2024.

    Večina teh novincev bo drugo leto prodana v drug klub. Če že ne med zimskim prestopnim rokom.

  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 10:56 01.julij 2024.

    Luka 1, Tatum 2, Edwards 3!

  • Eddie 09:13 01.julij 2024.

    A po novem, če ima nekdo mnenje, ki drugemu ni všeč, je torej nespoštljiv? Do koga in zakaj?

Sorodne novice