Šport > Košarka
23964 ogledov

Noro, kako je Dragić opozarjal, da Dallas napačno uporablja Luko

Luka Dončić, Goran Dragić twitter
Goran Dragić je že od samega začetka vedel, da bo Luka Dončić eksplodiral, ko bo dobil žogo v svoje roke.

Legendarni košarkar ekipe Miami Heat Udonis Haslem, ki je pri ekipi iz Floride preživel vseh 20 let svoje NBA kariere, je po koncu svoje aktivne športne poti prevzel mesto podpredsednika košarkarskega razvoja pri Vročici, obenem pa skupaj z nekdanjim soigralcem Mikom Millerjem vodi tudi svoj košarkarski podkast imenovan The OGs.

V tokratni oddaji pa je Millerja nadomestil nekdanji Haslemov soigralec pri Miami Heat, James Johnson, ki je največji del svoje kariere - 4 sezone - preživel ravno pri Vročici, kjer si je delil slačilnico z našim Goranom Dragićem, medtem ko je v sezoni 2020/21 pol leta igral tudi z drugim slovenskim zvezdnikom, Luko Dončićem, ko je bil nekaj mesecev član Dallas Mavericks.

In Johnson se je v tokratnem podkastu spominjal ravno časov, ko je bil skupaj z Dragićem in Haslemom član Miamija, ko je Slovenec svoja soigralca ves čas opozarjal, da iz Evrope prihaja čudežni deček Luka Dončić, ki bo ligo NBA postavil na glavo.

"Se spominjaš časov, ko sva igrala z 'Dragonom'? Z Dragićem skupaj v Miamiju. Govoril nam je, da ko bodo na naboru izbrali Luko, da bo postal najboljši igralec na svetu. Se spomniš tega? Skupaj smo sedeli in se pogovarjali o tem. Vztrajal je, da bo eden najboljših. Mislil sem si , ja, pa kaj še. Koliko je sploh visok? In ko je primerjal njegovo višino z mojo, sem si spet mislil, ja, pa kaj še. Veš, kaj mislim," ni Dragićevim besedam verjel kasnejši lukov soigralec.

"In potem je prišel v ligo. Rick (trener Carlisle; op. p.) ga je uporabljal na štirici na začetku. Igral je pozicijo štirice (krilni center; op. p.). In ni igral dobrih tekem," je Johnson vse bolj dvomil v Dragićeve besede. Toda Slovenec je vedel nekaj, o čemer se ostalim ni še niti sanjalo. "Pogovarjal sem se z Dragonom in sem ga vprašal, ali ni rekel, da bo njegov človek dober. A mi je odgovoril, da je dober, a da ne igra na pravi poziciji."

"In bum! Ko ga je Rick postavil na enko (organizatorja igre; op. p.), se mu je vtrgalo. Imel je štiri zaporedne trojne dvojčke z vsaj 30 točkami ali nekaj takega. In takrat sem mu lahko le priznal, tvoj poba je pravi maestro," je zanimivo zgodbo zaključil trenutni košarkar Indiana pacers.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • izy25 06:37 13.september 2024.

    vtrgalo :) srce Mariborsko

Sorodne novice